Han bröt måltorkan – sköt Arsenal vidare

Publicerad 2016-03-08

Dyrköpt avancemang för Arsenal

Olivier Giroud.

Olivier Giroud stod rätt och sköt rätt två gånger om. Det gjorde Theo Walcott också, vilket räckte för att Arsenal skulle avancera från omspelet borta mot Hull med 4–0 (1–0).

Men segern kan ha varit riktigt dyrköpt.

Med fem raka matcher utan seger så har Arsenals titelchanser både i ligan och i Champions League sinat rejält. Under tisdagskvällen spelade de regerande FA-cupmästarna omspel mot Championshiplaget Hull, efter att man tidigare inte lyckats få hål på en omutbar Eldin Jakupovic i det första mållösa mötet.

Bröt måltorkan två gånger om

Det gjorde man den här gången efter en 4–0-seger på bortaplan. Den som banade vägen för segern – var Olivier Giroud. Först i slutet av den första halvleken efter att ha förvaltat en misslyckad hemåtpass av David Meyler, när han helt fri fick bollen serverad och kunde rulla in den mellan benen på Hullmålvakten. Det andra kom efter en stark Hullperiod, när Theo Walcott hittade in med ett välavvägt inlägg. Giroud stod rätt igen, slängde sig fram och vräkte in Arsenals andra mål på en bredsidesvolley med 20 minuter kvar av matchen. Och bröt därmed sin tunga mållösa svit med besked, efter att inte ha gjort mål för Arsenal sen 3–3-matchen mot Liverpool den 13 Januari.

Theo Walcott putsade siffrorna två gånger om innan slutsignalen löd, och ett kvartsfinalmöte mot Watford på söndag kunde skrivas in i kalendern på Emirates Stadium.

Cupavancemanget kan dock ha blivit kostsamt för ett redan skadedrabbat Arsenal.

Dyrköpt seger

Laurent Koscielny var skadad sen tidigare. Nu kan Wenger även räkna in två andra mittbackar på skadelistan. Först en groggy och omplåstrad Per Mertesacker, som fick bryta efter en halvtimme sen han slagit upp ögonbrynet i en luftduell. Några minuter in i den andra halvleken fick nästa Arsenalback lämna planen. Gabriel Paulista satte sig ner, tog sig för benet, och byttes ut mot Aaron Ramsey. Som också (!) fick bryta på grund av skada en kvart från slutet.

Och det var inte bara Arsenalsupportrarna som slet sig i håret över Gunnersspelarnas fortsatta skadeproblem.

– Jag är lite chockad. Mertesacker har ett jack vid ögat och en lindrig hjärnskakning. Gabriel verkar okej. Ramsey är jag mer bekymrad för eftersom det är en muskelskada i låret, sa Arsenaltränaren Arsene Wenger till Reuters om de nya skadorna.