Det var precis vad man ordnade efter 0–0 på Stadio Olimpico.
”Den gamla damen” säkrade därmed sin sjunde raka scudetto.
– Vi förtjänar den här titeln, säger mittbacken Andrea Barzagli.

Det har varit på gång ett tag. Allt Juventus behövde var en poäng för att säkra sin sjunde raka scudetto. Och under söndagens bortamöte med Roma, i den näst sista omgången, spikade ”den gamla damen” i den sista spiken i kistan och säkrade Serie A-titeln.

Första halvleken på Stadio Olimpico i Rom var annars en relativt chansfattig historia.

Det var först i början av den andra halvleken som Paulo Dybala såg ut att ha gett Juventus ledningen. Argentinaren stack i djupet och placerade behärskat in bollen. Men linjedomaren viftade helt korrekt av Dybala för offside.

De sista 20 minuterna av matchen fick Juventus spela med en man mer. Då Romas Radja Nainggolan fick sitt andra gula kort efter en brysk kapning av Paulo Dybala.

Efter utvisningen dog tempot i matchen samtidigt som Juventus väntade ut slutsignalen för att säkra ligatiteln. Efter slutsignalen på Stadio Olimpico firade Juve-spelarna titeln framför de tillresta supportrarna.

”Tillsammans har vi gjort Serie A spännande”

– Vi förtjänar den här titeln och nu ska vi fira den. Vi är glada för alla supportrar, säger mittbacken Andrea Barzagli efter matchen.

Napoli som i praktiken hade chansen att komma ikapp Juventus, vann sin match med 2–0 borta mot Sampdoria efter mål av Arkadiusz Milik och Raul Albiol. Men det hjälpte alltså föga.

– Napoli har gjort en väldigt bra säsong och kanske är det så att både vi och de förtjänade att vinna. Tillsammans har vi gjort Serie A spännande igen för alla som följer ligan. Skillnaden kanske var att vi har varit lite mer jämna, säger mittbacken Andrea Barzagli.

Första ligatiteln 1905

Juventus bildades 1897 och är Italiens mest framgångsrika klubb genom tiderna. Första ligatiteln bärgade man redan 1905 och har i och med årets titel vunnit ligatiteln vid 34 tillfällen. Med det har man nu 16 ligatitlar mer än rivalerna Inter och Milan.

Årets seger var också Turin-klubbens sjunde raka. Sedan säsongen 2011–2012 har man varit ohotad etta i Italien.

Noterbart är också att det var målvakts-legendaren Gianluigi Buffons nionde ligatitel med klubben.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.