Spanien avgjorde på tilläggstid mot Georgien

Uppdaterad 2021-06-10 | Publicerad 2021-03-28

Sverige hade det svårt med en knapp 1–0-seger VM-kvalpremiären mot Georgien.

Spanien hade det ännu tuffare.

Stornationen knep vinsten med ett segermål till 2–1 av Dani Olmo i andra övertidsminuten.

I den georgiska huvudstaden Tbiliisi på Boris Paichadzestadion, där uppemot 17 000 åskådare tilläts se matchen på plats, bröt det stora jublet ut i 44:e matchminuten.

Spanien hade haft ett stort bollinnehav, 75–25 procent, mot hemmalaget under den första halvleken men det var Georgien som chockade precis före paus.

Blekt Spanien

20-åriga löftet Khvicha Kvaratskhelia placerade kyligt in 1–0 vid bortre stolpen med ett vänsterskott bakom spanske målvaken Unai Simon.

Spanien hade trots spelövertaget varit överraskande blekt framåt utan att skapa någon riktigt het målchans.

Den spanske förbundskaptenen Luis Enrique bytte in Dani Olmo och Inigo Martinez direkt efter pausen. Några minuter senare klev även Thiago Alcantara in på planen.

Det stora spanska spelövertaget fortsatte i inledningen av den andra halvleken och till slut orkade inte det georgiska försvaret hålla undan.

Ett inspel från Barcelonastjärnan Jordi Alba nådde fram till öppet mål för Ferran Torres. Manchester City-anfallaren petade enkelt in 1–1 i matchminut 55.

Spanien hade bara ett bra läge till segermål när bollen studsade som en flipperkula i det georgiska straffområdet under slutminuterna men 1–1 såg ut att stå sig tiden ut.

Liten målvaktstavla

Men i den andra av fyra tilläggsminuter drog inhopparen Olmo på ett skott från strax utanför straffområdet.

Bollen gick via den georgiske målvakten Giorgi Lorias händer – han borde räddat skottet – in mål. En stund senare blåste domaren för full tid och Spanien kom undan med en knapp seger med förskräckelse.

Spanien spelade 1–1 hemma mot Grekland i VM-kvalpremiären.