Sterling bakom Citys seger

TT

Publicerad 2020-09-30

Tvåmålsskytten Raheem Sterling jublar tillsammans med 3–0-målskytten Ferran Torres.

Dubbel målskytt och framspelare. Raheem Sterling låg bakom Manchester Citys 3–0-seger borta mot Burnley i ligacupen – och därmed är den regerande mästaren vidare till kvartsfinal.

Efter ett fint anfall satte 25-åringen 1–0 i 35:e minuten och fyra minuter in i andra halvleken ökade han på till 2–0. I 65:e låg stjärnan bakom Ferran Torres 3–0.

Evertons Dominic Calvert-Lewin var något vassare än Sterling. Anfallaren gjorde tre av Evertons mål i 4–1-mötet med West Ham.

Även Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United är vidare, och det efter 3–0 mot Viktor Gyökeres Brighton.

Premier League-kollegan Newcastle – med Emil Krafth i startelvan – fick inte en lika lätt resa i cupen.

I bortamötet med fjärdedivisions-laget Newport dröjde det fram till 87:e minuten innan Jonjo Shelvey kvitterade till 1–1. Sedan var det Brandon Cooper miss i straffläggningen som säkrade avancemang för tränaren Steve Bruce & Co.