Publicerad 2020-10-26

Snacka om succéinhopp.

Poängräddaren Dejan Kulusevski, 20, utsågs till Juventus bästa spelare av italienska medier.

– Nu blir det omöjligt att hålla honom på bänken, skriver Gazetta dello Sport.

Dejan Kulusevski blev poängräddade för Juventus i matchen mot Hellas Verona på söndagen.

Juventus kryssade mot Hellas Verona – tack vare Dejan Kulusevski.

Matchen i Turin under söndagen såg nästan ut att sluta i en förlust för hemmalaget. Chanser fanns det ändå gott om för Juventus del. Men det behövdes en svensk för att förvalta dem.

20-åringen, som startade på bänken, kom in i 60:e minuten. Efter dryga kvarten tog han sig in i straffområdet från högerkanten, fick Hellasförsvararen att köpa korv och sköt lågt i Marco Silvestris vänstra hörn. 1–1.

Hyllas av italiensk media

Succéinhoppet gav avtryck och 20-åringen hyllas nu av italienska media.

Trots bara en dryg halvtimme på plan gav Gazetta dello Sport Kulusevski 6,5 poäng – högst poäng bland samtliga spelare i Juventus.

– Han byttes in för att ge bidra med mer djup och bredd i spelet. Han räddade Juventus från säsongens första nederlag med ett fint vänsterskott. Nu blir det omöjligt att hålla honom på bänken”, skriver den italienska tidningen.

C Mores expert Hasse Backe var imponerad över Kulusevskis facit på två mål på fyra ligamatcher för Juventus.

– Han börjar nästintill bli oumbärlig för Juventus redan nu, sa han i studion efter matchen.

Enda alternativet

Juventus fortsatte att rada upp chanser men Kulusevskis mål blev lagets enda.

– Vi reagerade bra efter att de tog ledningen, men vi ska inte behöva ett slag i ansiktet för att vakna och spela mer intensivt, säger Andrea Pirlo enligt Football-Italia.

Kulusevski vilades på bänken efter att ha spelar sju matcher i rad under den senaste tiden. Enligt Pirlo var han dock Juventus enda riktiga alternativ på bänken.

Spanska pressen hyllar Isak

I Spanien tog Real Sociedad tre poäng mot Huesca på söndagen. Alexander Isak gick i Kulusevskis fotspår. Inhopp i 63:e minuten, mål i 73:e – 21-åringens första för säsongen.

Isak fick fina betyg av spanska pressen efter matchen som Real Sociedad vann med 4–1. Mundo Deportivo skrev: