Robin Olsen höll nollan i Evertons seger

Publicerad 2020-12-16

Robin Olsen tog plats mellan stolparna från start för Everton. Svensken fick hålla sin första nolla i Premier League när hans Everton bortaslog Leicester med 2–0.

Robin Olsen gjorde sin andra start för Everton sedan han kom till klubben i oktober. Evertontränaren Carlo Ancelotti berättade inför matchen att det inte handlade om någon skada på Jordan Pickford.

– Det är en vanlig rotation. Jag ville ge Robin chansen att vara involverad i truppen. Jag har förtroende för båda och Jordan (Pickford) är väldigt bra just nu, sa den italienske tränaren inför matchen.

Everton tog ledningen efter 20 minuter då Richarlison klev in från vänster och drog till med högern. Ett skott som Leicesters målavkt Kasper Schmeichel kanske borde räddat.

– Det här är en tavla av Kasper Schmeichel, det går ju inte att säga något annat. Här är det han som kostar Leicester ett halvtidsunderläge, sa Erik Niva i Viasat i paus.

Räddades av VAR

I den andra halvleken utökade Mason Holgate till 2–0 efter en hörna. Robin Olsen spelade stabilt hela matchen och Everton hade kontroll på matchen. Men i matchens slutminuter var Leicester nära att spräcka Robin Olsens nolla som. Leicester ville ha straff i slutet av matchen men efter VAR-granskning klarade sig Everton undan straff. Kort därefter hade Leicester en boll i nät efter en hörna, men det målet dömdes bort för offside.

Leeds vände och vann mot Newcastle på hemmaplan. Jeff Hendrick gav Newcastle ledningen i den 26 minuten. Men sen kämpade sig Leeds tillbaka, två gånger om. Patrick Bamford gjorde sitt nionde mål för säsongen när han kvitterade i den 35:e minuten. Efter att Rodrigo Moreno gett nykomlingen ledningen lossnade spelet ordentligt för Leeds. Matchen slutade 5–2 till Marcelo Bielsas lag efter mål av Stuart Dallas, Ezgjan Alioski och Jack Harrison.