Lagens markering när matchen startade om

Uppdaterad 2021-05-17 | Publicerad 2020-12-09

Lagen avbröt matchen efter fjärdedomarens rasistiska uttalande.

När PSG och Istanbul Basaksehir återupptog matchen gjorde man det med en manifestation mot rasism där samtliga på planen inklusive domarna gick ner på knä runt mittcirkeln.

Sen gick Neymar ut och tog över showen.

Hela fotbollsvärldens blickar riktades mot Paris igår när PSG och Basaksehir valde att lämna planen efter att fjärdedomaren Sebastian Coltescu pekat ut Pierre Webo med beskrivningen ”den svarte” (negru).

När matchen återupptogs i kväll, med ställningen 0–0 och 13 minuter på klockan, var symboliken så klart av stor vikt. Lagen värmde upp i tröjor ned ”No to racism” och båda lagens klubbmärken tryckta på. Och inför avspark ställde lagen upp runt mittcirkeln, varannan spelare samt domarna, för att sedan gå ner på knä till stöd för Black Lives Matter-rörelsen.

Neymar bakom allt i inledningen

När matchen väl inleddes handlade det mesta om Neymar. Efter bara sju minuter (matchminut 20) slog han en tunnel på Ponck i det turkiska mittförsvaret och sedan stod han för en perfekt böjd insida i bortre till 1–0.

I 38:e minuten utökade Neymar till 2–0 efter en snabb omställning signerad Rafinha och bara minuten senare ordnade han en straff som Kylian Mbappé utnyttjade till 3–0.

I andra halvleks inledningen fullbordade brassen sitt hattrick med en ny vacker högerinsida från straffområdeskanten till 4–0.

Matchen slutade 5–1 efter att även Mbappé hittat nätet ytterligare en gång. Segern gör att PSG tar hand om gruppsegern före RB Leipzig.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se