Manchester United vände och vann – Citys firande skjuts upp

Uppdaterad 2021-05-10 | Publicerad 2021-05-09

Manchester City var ligamästare i 28 minuter.

Sen vände Manchester United på bortamötet med Aston Villa och skjuter därmed upp rivalens firande ytterligare.

– Det är det bästa med det här resultatet, säger Ole Gunnar Solskjaer i Viaplay.

Bertrand Traore gick i duell med Victor Lindelöf till vänster i straffområdet. Situationen såg ut att vara över men då vände Villa-spelaren och tog avslut ur svår vinkel – rakt upp i krysset.

1–0-målet i 24:e minuten gjorde också att Manchester City var klara ligamästare. Men United har legat under i nio andra bortamatcher i år och sedan vunnit åtta av dem och kryssat en.

Cavani målskytt igen

Och precis som tidigare i år vände United på läget i andra halvlek. Paul Pogba revs ner i straffområdet och Bruno Fernandes kvitterade på straff i 52:a minuten och bara fyra minuter senare sköt Mason Greenwood in 2–1 vid första stolpen.

Inhoppande Edinson Cavani fastställde sedan slutresultatet 3–1.

– Ett jätteviktigt resultat, nu släpper pressen lite på oss under den här veckan, säger Solskjaer.

Maguire ut skadad

Segern gör att Citys titelfirande skjuts upp ännu en gång. Men fler chanser att få fira i kavaj finns då United har matcher mot Leicester på tisdag och Liverpool på torsdag där man inte har råd att förlora.

Ett orosmoln inför de matcherna är att Harry Maguire tvingades kliva av med en fotledsskada med kvarten kvar. Det är de första Premier League-minuterna han missar som lagkapten för Manchester United.

Efteråt lämnade Harry Maguire Villa Park med foten i en stödpjäxa. Ole Gunnar Solskjaer räknar bort mittbacken mot Leicester på tisdag men vågar inte ge någon närmare bedömming.

– Han kan vara borta i två dagar och två veckor, säger han.

Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea

Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal

Champions League-final 2021 (damer): Allt inför Barcelona–Chelsea

Harry Maguire tvingades av skadad i slutet.
Greenwood gjorde 2–1 i andra halvlek.