Modric avslöjar: Mourinho fick nästan Ronaldo att gråta

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Denis Doyle / Getty Images Europe

FOTBOLL

José Mourinho fick nästan Cristiano Ronaldo att gråta fast laget höll på att vinna.

Det avslöjar Luka Modric i sin nya självbiografi.

”Det blev så hetsigt att om inte lagkamrater avbrutit dem så hade det blivit slagsmål”, skriver Modric enligt Corriere dello Sport.

Luka Modric självbiografi kommer till svenska bokhandlare den 21 juli. Men redan nu har dess innehåll börjat spridas.

Framför allt är det kroatens vittnesmål om relationen mellan de två portugiserna José Mourinho och Cristiano Ronaldo som rönt uppmärksamhet.

Modric kom till Real Madrid sommaren 2012 och under kroatens första år i klubben präglades truppen av missnöjet med José Mourinho. Tränaren var enligt Modric extremt hård mot sin landsman och superstjärna, Cristiano Ronaldo.

”Ronaldo var förtvivlad”

I sin bok minns Luka Modric en segermatch i spanska cupen. Real ledde 2–0 i halvtid men Real-tränaren var rasande på Ronaldo som inte skött pressen ordentligt efter ett inkast. Det började med en ordväxling ute på planen som fortsatte in i omklädningsrummet.

Foto: Shaun Botterill / Getty Images Europe
Modric och Ronaldo

”Jag såg att Jose var vansinnig på Cristiano och de käbblade länge ute på planen. Tillbaka i omklädningsrummet var Cristiano förtvivlad, på gränsen till tårar. Han sa: ’Jag gör mitt bästa och han fortsätter kritisera mig’”, berättar Modric och fortsätter:

”Efter en stund kom Mourinho och var rasande på portugisen och ifrågasatte hans ansvarstagande under matchen. Det blev så hetsigt att om inte lagkamrater avbrutit dem så hade det blivit slagsmål.”.

José Mourinho fick sparken efter den säsongen som han i efterhand kallat ”den värsta i hans karriär”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.