”Arsenal vill ta tillbaka Wenger”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Wenger.
Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN
Wenger.

Arsenals styrelse har kontaktat Arsene Wenger och Liverpool-spelarnas saftiga bonus avslöjad.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Arsenal vill locka tillbaka Arsene Wenger till klubben. Det är The Mirror som skriver att styrelsen jobbar på att försöka övertyga tränarlegendaren - vars arbetsgivare just nu är Fifa - att återvända till London.

Ledningen vill fortsätta ta in folk som ”förstår klubben”, det vill säga Arsenals DNA. Att anställa Wenger skulle dels vara en positiv injektion för supportrarna men också tränaren Mikel Arteta som själv spelade under fransmannen.

Samtliga parter ska nyligen ha diskuterat saken på ett möte. Där togs även förslaget om en egen staty för Wenger upp för att hedra hans 22 år långa sejour i klubben.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN
Dominant lag.

DAGENS BONUS

Liverpools spelare kommer få dela på en bonus på drygt fyra miljoner pund (ca 50 miljoner kronor) när ligatiteln säkras, menar Daily Mail. Jürgen Klopps gäng är på god väg att vinna Premier League rekordsnabbt och kan eventuellt börja fira redan i mars.

Alla spelare som har gjort en match eller mer får ta del av bonusen som delas upp beroende på antalet spelminuter. Ordinarie startspelare lär därmed få ungefär 1,9 miljoner kronor av kakan. Även Klopp väntas få lite extrapengar tack vare klausuler som ingår i hans nya 4,5 år långa kontrakt som skrevs på i december.

DAGENS AVBRÄCK

Raheem Sterling missar söndagens möte med West Ham. Anfallaren drog på sig en skada i Manchester Citys förlustmöte med Tottenham. 25-åringen klev av med en ömmande ljumske i den 84:e minuten.

DAGENS LÖNEFÖRJÖNING

Tottenhams Japhet Tangaga fortsätter att belönas. Den unge mittbacken som debuterade för någon månad sedan mot Liverpool höjer sin lön rejält, från 1000 pund (ca 12 000 kr) till 15 000 pund (som motsvarar runt 190 000 kr). Klubben hoppas att detta ska få 20-åringen att skriva på ett nytt kontrakt.

DAGENS BESLUT

Förutom att Premier League har beslutat sig för att återgå till ett ”normalöppet” sommarfönster (som stänger den sista augusti liksom övriga toppligor) är FA på väg att klubba igenom en restriktion gällande nickningar. Spelare under 18 år förväntas inte längre få nicka under träning i samma utsträckning som tidigare. Anledningen är en ny studie som visar att fotbollsspelare har 3,5 större risk att drabbas av demens.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.