Men i 94:e minuten sköt Antoine Griezmann Barcelona vidare i cupen.

– Jag får tacka för passningarna från lagkamraterna, säger tvåmålsskytten.

Barcelona saknade Lionel Messi, Gerard Pique och Sergio Busquets, men var ändå solklara favoriter att ta sig vidare från sextondelsfinalen av Copa del Rey.

Ibiza hade dock andra planer.

Hemmalagets Javi Pérez chockade Barça genom att sätta 1–0 redan efter nio minuter. Ibiza hade sedan ytterligare en boll i mål, men det dömdes bort efter en knuff i straffområdet.

”Kämpade på”

Med fem minuter kvar till paus hade hemmalaget ett nytt jätteläge att öka på, men Ángel Rodado Jareño prickade stolpen.

Det dröjde till den 72:a minuten innan Antoine Griezmann spräckte Barcelonas nolla. Matchen såg ut att gå till förlängning, men i den 94:e minuten gjorde Griezmann sitt andra mål i matchen och sköt Barcelona vidare.

– Vi kämpade på och gjorde en bra andra halvlek och jag får tacka för passningarna från lagkamraterna. Vi tror på vår tränares (Quique Setiens) taktik och jobbar vidare, säger matchhjälten i segerintervjun.