Djurdjic: ”Jag tror på karma nu”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

ÖSTERSUND. Seger mot Häcken nästa helg.

Plus ”karma”.

Då hamnar guldet hos Hammarby, enligt Nikola Djurdjic.

– Ibland när du förtjänar något så blir du belönad också, säger han efter 2–1 mot Östersund.

Med segern mot Östersund sätter Hammarby press på övriga lagen i guldstriden inför de sista matcherna. Men det satt oväntat långt inne på Jämtkraft arena.

– Det var lite av en cirkusmatch. Östersund förtjänar mer än de har fått i år. Vi är vana att köra över våra motståndare. När vi vinner matcher så här känns det inte tillräckligt bra. Vi har höga krav på oss själva, men i dag hade vi lite tur också, erkänner Nikola Djurdjic.

Hammarbyprofilen har mot slutet av serien märkt hur alla lag vill vinna extra mycket mot just Bajen, hävdar han.

– Det är tufft eftersom alla vill slå Hammarby. Det verkar inte finnas någon större glädje än att förstöra för oss, säger Djurdjic.

Matchinledningen på Jämtkraft arena blev mycket riktigt tuff. Efter en minuts spel blev Djurdjic liggande på marken efter en axeltackling mot strupen.

– Det känns som att jag blev överkörd av ett tåg. En av de hårdaste smällar jag åkt på i hela min karriär. Jag tappade luften, jag var helt borta. Första 15 minuterna var jag yr och det ringer fortfarande i örat. Det kommer det nog göra ett par dagar till.

”Jag är tuff – inga problem”

Är det några problem till nästa match?

– Nej nej, jag är tuff, inga problem, säger Nikola Djurdjic.

Efter en mållös första halvlek där hemmalaget hade de farligaste chanserna gjorde Hammarby 1–0 tidigt i andra halvlek genom Imad Khalili framspelad av Alexander Kacaniklic.

Kort därpå nickade Djurdjic in 2–0 efter en inläggsfrispark av Darijan Bojanic. Målet var Bajens 71:a i år – nytt, allsvenskt målrekord.

– Det var det minst viktiga i dag. Jag bryr mig inte om det eftersom vi är ute efter något helt annat, säger Nikola Djurdjic.

Segern sätter press på övriga lagen i guldstriden, Djurgården, Malmö FF och AIK, inför måndagens matcher där Djurgården möter Örebro och Malmö FF och AIK möts på Stadion i Malmö.

– Vi var först ut. Nu är det press på de andra, säger Nikola Djurdjic.

”De är galna, jag svär till gud”

Vilket är ditt meddelande till Djurgården?

– Jag har inget meddelande till dem, jag har ett meddelande till mitt lag att vi måste fokusera på vår match mot Häcken och låta de andra göra sitt. Men vi går definitivt för guldet och vi ska göra allt för att vinna över Häcken. Det är upp till ”karma” att göra något också, säger Nikola Djurdjic.

Han fortsätter apropå ”karma”:

– Jag har en känsla att något bra ska hända nästa helg. Ibland tar ”karma” hand om vissa saker. Jag räknar inte med det, men om vi vinner mot Häcken kan vi leva med vad som än händer, då har vi gjort vårt.

Vad menar du med ”karma”?

– Fotbollskarma! Ibland förtjänar du något och i år har vi visat att den fotboll vi spelar är väldigt fin att titta på. Ibland blir man belönad för det. Du vet jag menar, säger Nikola Djurdjic.

Hammarbyanfallaren tackar fansen för stödet på Jämkraft arena.

– Amazing, de är galna, jag svär till gud. Att komma till Östersund i slutet av oktober när det är så här kallt. Det betyder otroligt mycket.

Oavsett hur det går i de sista matcherna tycker Nikola Djurdjic att Hammarby har utvecklats som lag och förening under säsongen.

– Ett steg framåt jämfört med fjolåret. Vi har inte tappat det mot slutet. Jag är stolt över killarna att de hanterar pressen. Vi har vunnit sju ”måste”-matcher i rad nu, det är inte lätt att göra i allsvenskan. Nu vill jag att vi avslutar med en seger också, säger Nikola Djurdjic.

Han avslutar intervjun med en varning i riktning konkurrenterna:

– Vi är vinnare. Vi är Hammarby. Alla är rädda för oss. Det beror på att vi är vinnare.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.