Fotboll

Edvardsens dubbla svar på tal – bröt måltorkan

Av: 

Makoto Asahara

Linn Nordström

FOTBOLL

Först bröt han en fyra matcher lång svit utan mål på det personliga kontot.

Sen gick ”en fattig bonddräng” ut på promenad.

Victor Edvardsen gav dubbla svar på tal under valborgsmässolördagen.

– Skönt med lite islossning, säger Djurgårdsanfallaren om 4–0-segern mot Sirius

Efter att ha gjort dubbla mål i den allsvenska premiären så hade det gått fyra matcher utan mål för Djurgårdens stjärnnyförvärv Victor Edvardsen.

I 4–0-segern mot Sirius så fick han bryta ”måltorkan”. Må så vara att han fick målet minst sagt serverat efter en misslyckad passning i eget straffområde från Marcus Mathisen.

– Det var mitt fulaste mål i karriären, säger Edvardsen till Sportbladet efter 4–0-segern.

Hade du hunnit bli orolig efter fyra matcher utan mål?

– Nej, det kommer. Så länge jag jobbar hårt vet jag att det kommer. Ett mål som i dag kommer på grund av att jag jobbar hårt. Jag ger mig inte. Jag fick en assist också. Och ett plus ett är inte dåligt.

Något som heller inte var dåligt var Djurgårdens sätt att hantera Sirius kortpassningsorienterade uppbyggnadsspel. Den höga pressen bet. Och målen trillade in på löpande band.

– Skönt med lite islossning och en ganska bra prestation. Otroligt viktigt.

Victor Edvardsen firar mot Sirius.

”Bonden på promenad”

Efter matchen passade han på att skicka en replik, via sociala medier, på ett av den senaste veckans allra mest uppmärksammade allsvenska citat.

– Man är kung i byn men en bonde i huvudstaden, sade AIK-backen Alexander Milosevic efter derbyt förra helgen, åsyftandes Edvardsen och dennes frispråkighet.

– Jag och mina polare har skojat om det. Jag är lite bekant med honom sedan tidigare också. Från min sida var det roligt och hoppas det var det från hans också, svarade Edvardsen till Sportbladet under veckan inför matchen mot Sirius.

Och visst verkar han tyckt det var roligt.

”Bonden på promenad”, skriver anfallaren självdistanserat på Twitter efter lördagens seger, ackompanjerat av en video av honom själv på just en promenad till tonerna av ”Fattig bonddräng” från Emil i Lönneberga.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotboll

LÄS VIDARE

Hot mot Djurgårdsspelare har polisanmälts

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Victor Edvardsen

Allsvenskan i fotboll