Läget akut i krisande Östersund

Av: Oscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Den ekonomiska krisen är fortsatt akut i Östersund.

Senast 14 oktober måste en skatteskuld om 1,4 miljoner kronor vara betald.

– Läget är oerhört alarmerande och oerhört akut, säger advokat Tom Pripp till Östersundsposten.

Östersunds styrelse har under kvällens skickat ut ett medlemsbrev med en uppdatering kring klubbens krisartade ekonomiska situation.

Häromveckan var målet att håva in tio miljoner på tio dagar, men tidsgränsen sköts upp. Nu meddelar klubben att läget är ”fortsatt akut” och att man måste betala en skatteskuld värd 1,4 miljoner kronor innan 14 oktober, enligt Östersundsposten.

”Oerhört akut”

Tom Pripp, advokat och adjungerad styrelseledamot i ÖFK:s elitfotbollsaktiebolag, är inte optimistisk i sina kommentarer till tidningen.

– Läget är oerhört alarmerande och oerhört akut, säger han.

ÖP rapporterar att ”konkursen är snubblande nära för ÖFK”, men det ställer sig Niclas Lidström, pressansvarig i klubben, emot.

– Det är inte mer akut nu än vad det har varit innan. Vi visste om att vi behövde de här pengarna, och hoppas och tror att vi ska klara av det. Vi har många som stödjer oss och väldigt många som jobbar för oss just nu. Vi har fått ett fort stöd.

Vädjar till fansen

Många undrar var det här ska sluta för ÖFK. Vad talar för att ni löser situationen?

– Vi både hoppas och tror att vi ska lösa det. Vi har, som sagt, många som jobbar för oss. Men det är fortsatt mycket pengar som ska in.

I nyhetsbrevet vädjar styrelsemedlemmarna till fans om att bidra med pengar

”För att komma till rätta med detta vädjar vi till alla våra supporters, vänner, sponsorer och företag att fortsätta hjälpa oss att tillsammans ta oss ur denna kris”, skriver man.

Östersund ligger på 13-plats i allsvenskan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.