Zlatan Ibrahimovic målskytt mot Lazio

Publicerad 2020-07-04

Första starten sedan mars.

Då låg Zlatan Ibrahimovic bakom Milans seger mot titelutmanaren Lazio – och förbättrade en imponerande svit.

38-årige Zlatan Ibrahimovic gjorde i kväll sin första match från start i Serie A efter coronauppehållet och vadskadan han ådrog sig i slutet av maj. Och det blev succé direkt för Ibrahimovic – ett mål och en assist i Milans imponerande 3–0-seger mot tabelltvåan Lazio.

Först, i 23:e minuten, assisterade anfallaren till Milans öppningsmål, Hakan Çalhanoğlu tog emot passningen, letade efter rätt läge – och avslutet rörde sig i en perfekt båge över målvakten för turken sedan bollen styrts via täckande försvarare. 1–0 som sedan blev 2–0 tio minuter senare.

Laziobacken Ștefan Radu stoppade ett inlägg med handen, och domaren pekade mot straffpunkten. Ibrahimovic tog hand om möjligheten från elva meter, sköt till höger om målvakten Thomas Strakosha som räddade med ena handsken, men kraften i straffen gjorde att bollen skruvade sig via hemmakeepern och över mållinjen. 2–0 till Milan och Ibrahimovic har nu gjort fyra ligamål på tio matcher sedan han anslöt till Milanoklubben i januari.

Zlatan Ibrahimovic satte 2–0-från straffpunkten.

Fjorton raka

I Serie A har nu Ibrahimovic utnyttjat läget från straffpunkten fjorton tillfällen i rad, den senaste straffen före lördagskvällens möte med huvudstadslaget var mot Inter för åtta år sedan.

I slutet av första halvlek halkade Ibrahimovic till i en vändning och lade sig tillfälligt ner. Till andra halvlek byttes han ut och ersattes av Ante Rebic. På bänken såg dock Ibrahimovic inte särskilt bekymrad ut.

I andra halvlek utökade Ibrahimovics ersättare till slutresultatet 3–0 till Milan. Efter segern klättrar Ibrahimovics lag, om än tillfälligt, upp på en sjätteplats i Serie A. Lazio tappar i titelstriden, och med åtta omgångar är det sju poäng efter serieledande Juventus.