”Har förstört en ung killes karriär”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Jamie Carragher ger sig in i Bobby Duncan-härvan, platt fall för Steve Bruce och så en svensk målskytt.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Knappt någon kan väl ha undgått Bobby Duncan-härvan. Det var under gårdagen som 18-åringens agent gick till attack mot Liverpool och hävdade att klubben i princip höll honom som gisslan. Dessutom gick agenten så långt att han sades sig vara ”orolig för spelarens psykiska hälsa”. Anledningen bakom det märkliga uttalandet är att Duncan vill lämna för att få speltid, något som Liverpool inte lär vara främmande för efter det här i alla fall...

Hur som helst, en av de som reagerade var föga förvånande Jamie Carragher. Den förre Reds-spelaren som numera tv-experten twittrade: ”Jag tycker att Bobby Duncan borde lämna den här killen innan han sparkas av klubben” skrev Carragher och tillade: ”Du har begått ett stort misstag och förstör både för dig själv men, ännu värre, en ung killes karriär”.

Foto: Jan Kruger / Getty Images Europe

DAGENS BRUCE

I samband med ankomsten till Newcastle ställde sig Steve Bruce frågande till managers som byter ut hela startelvor i cupmatcher. Nu har tränaren kanske förstått varför, i mötet med Leicester (Carabao Cup) gjordes nämligen sju ändringar kontra matchen mot Tottenham. Bland annat vilades målvakten Martin Dubravka för Karl Darlow. Det räckte dock inte, Newcastle föll på straffar och Leicester är därmed vidare.

DAGENS CITAT

”Han har stora problem. Om han bröt handleden? Yes”, Nuno Espirito Santo om sin skyttekung Raúl Jiménez.

Uttalandet kom sig av att Wolves-tränaren fick frågor om anfallaren under en presskonferens. Han avslöjade att Jiménez drog på sig den relativt allvarliga skadan i samband med mötet med Chelsea i mars. Det har dock inte stoppat spelaren från att delta i både Concacaf Gold Cup under sommaren samt deltagit i samtliga matcher för Wolves. ”Tror du att det bara är mode, som han bär skyddet? Han behöver det”, tillade Nuno vars lag ställs mot Torino i returen av Europa League.

Foto: David Rogers / Getty Images Europe

DAGENS SVENSK

Kristoffer Peterson lyckades med bedriften att göra mål efter 47 sekunder i Swanseas ligacupmöte med Cambridge. För det föräras han en åtta på en tiogradig skala i walesonline.co.uk. Även Kristoffer Nordfeldt spelade hela matchen och tilldelades även han en åtta i betyg. Swansea vann till slut med 6–0.

DAGENS KURIOSA

Vilka var egentligen Rafael Benitez topp-tre bästa värvningar under tiden som manager i Liverpool? Den frågan fick spanjoren av The Atheltic och svarade: ”Handlar det bara om mina spelare i England så måste det bli Fernando Torres, Xabi Alonso och Javier Mascherano. De spelarna utmärker sig.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.