Degerfors kross – 4–0 innan halvtid

Publicerad 2021-11-28

Kamp om överlevnad.

Då dammade Degerfors in 4–0 i första halvlek.

– Vi har surrat lite i veckan, vi vet läget och vad det här gäller, säger Oliver Ekroth till Discovery+ efter 4–1-segern.

Degerfors kämpar för att hålla sig kvar i allsvenskan nästa säsong.

Det syntes tydligt på planen mot Norrköping.

Hemmalaget pressade Peking tidigt och fick straff efter bara 13 spelade minuter.

Bertilsson klev fram till straffpunkten, valde ett hörn, och smällde dit 1–0.

2–0 kom strax därefter signerat Axel Lindahls panna och snart därpå dunkade Bertilsson in sitt andra för dagen.

– Skönt att få utdelning direkt, säger tvåmålsskytten Johan Bertilsson.

”En jäkla kalasträff”

Det fick Norrköpings målvakt Oscar Jansson att samla ihop trupperna för ett snabbt krismöte på planen.

– Det är bedrövligt, vi kan inte spela som vi försöker. Det går inte, säger Jansson i halvtid.

Men gruppstunden hjälpte föga och innan görsta halvlek var över bjöd Oliver Ekroth hemmapubliken på en riktig pärla efter att ha fått en kanonträff strax utanför straffområdet och satt 4–0.

– Det är nog det snyggaste målet, det är en jäkla kalasträff, summerar Bertilsson.

Norrköping skulle till sist få in ett tröstmål i andra signerad Carl Björk men närmare än så kom aldrig gästerna.