Kaotiskt slutkvart när Manchester United kollapsade

Uppdaterad 2021-10-20 | Publicerad 2021-10-16

De första 78 minuterna mellan Leicester och Manchester United var relativt lugna.

Men den avslutade kvarten blev rejält kaotiskt med tre mål på fem minuter – United kollapsade helt i slutet och förlorade till slut med 4–2.

– Manchester Uniteds försvar vet inte hur man spelar med varandra, säger BBC:s Alan Hutton.

Den första halvleken på King Power Stadium mellan Leicester City och Manchester United var en välspelad sådan. Efter dubbla drömmål var matchen på väg mot ett oavgjort resultat.

Men Leicester hade annat planerat – och ville bjuda publiken på något mer.

De sista tolv minuterna bjöd på fyra mål och United fick åka hem tomhänta.

”Var direkt usel”

Mötet började dock tungt för Leicester, som haft en jobbig start på säsongen. Efter 20 minuter fick Mason Greenwood på en rejäl kanon utanför straffområdet. Drömmålet gav United ledningen – men besvarades nästan direkt.

Bara tio minuter senare fick Youri Tielemans på ett kanske ännu snyggare avslut. Skottet seglade i en vacker båge över David De Gea.

Victor Nilsson Lindelöf startade matchen bredvid Harry Maguire. Den senare fick rejäl kritik för sitt agerande vid Tielemans mål.

– I dag var han direkt usel. Han var sjabblig och stabbig i försvarsspelet, säger Pontus Kåmark i Viaplay.

1–1 stod sig till minut 78. Bra så? Nej – lagen hade planer på annat.

Tre mål på fem minuter

Med tolv minuter kvar tryckte Caglar Soyuncu in 2–1 för Leicester. Arenan exploderade – men tystades bara fyra minuter efteråt.

Nilsson Lindelöf slog en drömpass fram till comebackande Marcus Rashford som forcerade in 2–2. Men publiken på King Power Stadium skulle få det sista ordet.

En minut efter kvitteringen sköt talismanen Jamie Vardy in 3–2. United hade sedan en stor chans att kvittera återigen, men Patson Dakas första Leicester-mål i minut 92 stängde matchen helt.

– Jag fruktar för United. Deras försvar är över allt och ingenstans. De ser ut som ett lag som ett gäng talanger som inte kan spela med varandra, säger BBC:s Alan Hutton efter matchen.

United tappar i och med förlusten viktiga poäng i toppstriden. Leicester tar ett stort kliv upp i tabellen efter sin tuffa start.