”Vet inte vilket som är snyggast”

Han har redan gjort vad som kan vara årets mål.

I dag slog Kennedy Igboananike, 24, till med en ny pärla.

– Det var ett snyggt mål, konstaterar han.

AIK:s fina form håller i sig. Mot Syrianska kom en ny seger, den sjätte på de sju senaste matcherna, och nu stormar laget mot serieledning.

Det tack vare nigerianen Kennedy Igboananike. Anfallaren hade inte nätat sedan han satte 1-0 i derbyt mot Djurgården den 22 maj, men i dag lossnade det rejält: han gjorde båda målen i 2-1-segern mot Syrianska.

Det första var ett riktigt drömmål.

”Tänkte – den här går in”

Han vände upp från 30 meter och drog i väg ett skott som borrade sig upp i det högra krysset.

– Det var ett snyggt mål. Jag funderade på att passa Martin (Mutumba), men jag kände att den här kommer gå in, så jag sköt, säger Igboananike till C more.

Ett drömmål, som dock inte överträffar det "sjuka klassmålet” som han gjorde mot Halmstad.

– Äh, jag vet inte vilket som var snyggast, vi får se, säger Kennedy.

Det andra målet satte han alldeles i inledningen av den andra halvleken när han utnyttjade en nickskarv från Henok Goitom, sprintade sig fri och lyfte bollen över målvakten Dwayne Miller.

– Det betyder mycket för mig att få göra två mål, för ibland är det tufft att inte göra mål. I dag är jag lyckligt, nu är det bara att fortsätta.

"Bad om ursäkt”

AIK såg då ut att gå mot en klar seger.

Men i den 71:a minuten stod mittbacken Alexander Milosevic för en våldsam satsning som sänkte Rabi Elia och han fick därför syna det röda kortet.

– Rött tycker jag att det ska vara. Men det var lugnt, han bad om ursäkt efteråt, det är en bra kille, säger Elia till C more.

Dinko Felic fick också in en reducering i den 88:e minuten, men närmare än så kom inte Syrianska i det som var tränaren Özcan Melkemichels comeback efter avhoppet senast.

– Vi måste bli bättre och sluta göra misstag, säger Elia.

AIK ligger nu tvåa i allsvenskan, tre poäng bakom Malmö FF.