Första allsvenska segern någonsin

Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2016-04-10

Östersund vann över Falkenberg

FALKENBERG. Ena laget gör tredje säsongen i allsvenskan, det andra är nykomling.

Men Östersund var överlägset hemmalaget Falkenberg i 45 minuter. Det räckte för att ta den historiska första allsvenskan segern, 2-1.

Rutinen, eller bristen på den, av spel i allsvenskan märktes inte under den första halvleken på Falkenbergs IP.

Det var ett ytterst blekt Falkenberg mot en nykomling som klarade av att vårda bollen.

I 37:e minuten sågade sig Östersund fint igenom hemmaförsvaret. Andrew Stadler passade in centralt från höger och Emir Smajic kunde styra in 1-0.

Stadler fick sedan stå helt omarkerad efter en hörna och kunde från höger i straffområdet prickskjuta in 2-0 i 40:e minuten.

– Det här var inte alls bra. Vi kommer inte till några lägen, inte runt på kanterna. Vi måste ta ett rejält snack nu, sa Falkenbergsanfallaren Gustaf Nilsson till CMore i pausen.

Kom ut piggare

Och ett rejält snack tog uppenbarligen hemmatränaren Hans Eklund med sitt lag.

Falkenberg kom ut betydligt piggare.

Danske Alexander Jakobsen forcerade in 1-2 i 67:e minuten mot ett Östersund som backade allt längre ned mot eget straffområde.

Men närmare än så kom inte Falkenberg som nu har tre raka förluster och nio insläppta mål i de tre första matcherna.

– Vår första halvlek är rent bedrövlig. Spelar man så i allsvenskan så förtjänar man inte några poäng, säger Falkenbergstränaren Hans Eklund till CMore efter förlusten.