Klart: Kjartansson lämnar Malmö FF

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Flyttar till Israel

Foto: Bildbyrån

Vidar Örn Kjartansson lämnar Malmö FF.

Anfallaren har skrivit på för Maccabi Tel Aviv.

– Malmö FF är en fantastisk klubb och jag kommer alltid komma ihåg min tid här, säger Kjartansson till Malmö FF:s hemsida.

Det var under gårdagen som israelisk media gick ut med uppgifter om att Vidar Örn Kjartansson, 26, var nära en flytt från Malmö FF. Sedan dess har det gått snabbt – och under gårdagskvällen fångades Kjartansson på bild i Israel.

Nu är affären klar.

På sin hemsida meddelar Maccabi Tel Aviv att Kjartansson genomfört läkarundersökningen och att han har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.

”Ett nytt kapitel”

– Jag vill tacka alla för min tid i klubben. Det har varit en kort tid men jag har njutit varenda sekund. Malmö FF är en fantastisk klubb och jag kommer alltid komma ihåg min tid här. Jag är helt säker på att killarna kommer att avsluta säsongen med ett SM-guld. Tack för allt!, säger Vidar Örn Kjartansson till Malmö FF:s hemsida.

Därmed blev det bara en halv säsong för Vidar Örn Kjartansson i allsvenskan – som mäktat med 14 mål på 20 matcher och därmed toppar den allsvenska skytteligan.

Kostar över 30 miljoner

Islänningens nya klubb slutade förra säsongen på en andraplats i den israeliska ligan, efter att dessförinnan ha vunnit ligan tre år i rad, och deltar i höst i Europa Leagues gruppspel – där de möter Zenit, AZ och Dundalk.

– Det har varit ett stort intresse för Vidar i sommar och vi har valt att acceptera ett bud från Maccabi Tel Aviv. Vi har många bra spelare i truppen och jag är övertygad om att vi kommer att ha fortsatta framgångar i Allsvenskan, säger Daniel Andersson till MFF:s hemsida.

Summan för den isländske landslagsmannen är inte officiell men israelisk media har tidigare rapporterat om att budet på islänningen låg på 33 miljoner kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.