Real Madrid fick bara 2-2 borta mot Las Palmas.

Real Madrid inledde La Liga-säsongen strålande med fyra raka vinster.
Inte nog med det.
”Los Blancos” hade dessutom tangerat Barcelonas La Liga-rekord på 16 raka segrar, men mot Villareal i onsdags kom första poängtappet.
På lördagskvällen, borta mot Las Palmas, kom nästa bara av farten.

– Vi kontrollerar matchen och vi förtjänade att vinna, säger Zinedine Zidane efter matchen.
Det började dock bra då mittfältstalangen Marco Asensio, 20, påpassligt nickade in ledningsmålet.

Benzema inbytt och målskytt

Las Palmas kvitterade innan den första halvleken tog slut och i den andra pressade Real på för ett vinstmål.
Men varken Cristiano Ronaldo, Gareth Bale eller Alvaro Morata fick utdelning. Då, med 20 minuter kvar av matchen, blev Karim Benzema, petad av just Morato, inbytt.
Fransmannen behövde bara två minuter på sig innan han höll sig framme och petade in en retur och Real såg ut att bli vinnare igen.

Leder ändå ligan

Men succélaget Las Palmas, som inför matchen låg på sjunde plats i ligan, skulle kvittera. I en tilltrasslad situation kunde till slut Sergio Ezequiel Araujo slå in bollen i ett öppet mål till 2-2, vilket också blev slutresultat.

– Vi gör det bra från minut 1 till 90. Vi spelar bra fotboll och skapar många chanser. Men man kan inte alltid vinna, men vi är på rätt väg, säger Zidane.
Real Madrid har nu, efter 16 raka vinster, två raka matcher med poängtapp. Man leder dock fortfarande La Liga, en poäng före Barcelona.

Just Barcelona kom till spel på lördagen, borta mot Sporting Gijon, utan en skadad Lionel Messi.
De visade att de kan spela även utan argentinaren.
Luis Suarez öppnade målskyttet en halvtimme in i matchen och Rafinha ökade på till 2-0 innan den första halvleken var slut.
Matchen stod sedan och vägde fram tills hemmalagets Lora drog på sig ett rött kort.
Neymar gjorde två mål och Messis ersättare Arda Turan gjorde ett och Barcelona vann med 5-0 och knappar alltså in på Real Madrid i toppen av La Liga.