Slår ifrån sig: ”Det är onödigt gnäll...”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Rosenbergs försvar efter Kalmars ilska

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN

MALMÖ. Kalmarspelarna var rasande på domaren Kristoffer Karlsson och Malmös anfallsstjärna Markus Rosenberg efter den sena 1–1­- kvitteringen.

– I höjdduellen tar han kropp mot första spelaren och sen går han in med dobbarna mot andra spelaren. Är det en annan forward i allsvenskan som gör det får vi frispark med oss, säger Kalmartränaren Peter Swärdh.

Markus Rosenberg håller inte alls med.

– Som vanligt. En massa onödigt gnäll. Jag förstår inte varför. Det är en fifty­fiftyduell, säger MFF-anfallaren.

Ingen sula inblandad?

– Nej, det tycker jag inte.

Han gick in tufft i två dueller inne i Kalmars straffområde och när bollen skickades iväg ut ur det slutade Kalmarförsvararna att spela. Magnus Wolff Eikrem tvekade först men lyfte sen in bollen på volley till Vidar Ørn Kjartansson som placerade in sitt tionde mål i allsvenskan.

”Förtjänar inte mer”

Malmö inledde strålande men Kalmar tog sig in i matchen ganska snabbt med Rasmus Elm som motor i ett effektivt tremannainnermittfält ihop med brassarna Ismael och Romario.

– Vi hade jätteproblem med deras innermittfält. Dom är spelskickliga. I andra halvlek rättar vi till det med att flytta in våra yttermittfältare så att de får spela på utsidan i stället. Men det blev inte matchbilden som vi hade hoppats på, säger Markus Rosenberg och fortsätter:

– Vi är inte förtjänta av mer än en poäng. Även om det är tungt att inte ta tre poäng hemma så leder vi serien fortfarande.

”Har ingen aning”

Rasmus Elm bäddade för Kalmars poäng med en hörna som styrdes in av brorsan Viktors ända.

– Jag försöker skjuta in den bara med bra fart. Tror inte Viktor har en aning om vad som händer. Men frågar du honom säger han säkert att han hade det, säger Rasmus.

I andra halvlek tappade Kalmar sitt chansskapande spel.

– Man prioriterar defensiven och försöker hålla i bollen i stället för att gå för det. Det straffade sig till slut, säger Rasmus Elm.

Som var mycket besviken med poängförlusten men nöjd med att han nu verkar vara rejält igång igen.

– Det var länge sen som jag spelade tre 90­-minuterna i rad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.