Här skjuts Dif till kvalplatsen

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2011-08-25

Föll tungt i ödesmatchen efter mängder av chanser

45 minuter av Djurgårdspress och en chanskavalkad mot ett decimerat IFK Norrköping.

Trots det förlorade Dif ödesmatchen med 1-2 och är nere på kvalplats i allsvenskan efter att Gunnar Heidar Thorvaldsson blivit stor hjälte för hemmalaget.

– Jag vet inte vad vi håller på med. Bedrövligt, säger Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson i Canal Plus.

Djurgården hade chans att rycka ifrån Norrköping mot mer säker mark i allsvenskan vid seger i bortamötet. Mycket handlade också om gästerna i ödesmatchen. Men en mardrömslik inledning kostade stockholmarna poäng – och i förlängningen kanske det allsvenska kontraktet.

Tvåmålsskytt

Redan efter sex minuter hittade Gunnar Heidar Thorvaldsson nätet för första gången när han gav Norrköping ledningen. Fem minuter senare var det dags igen när 29-åringen dök upp vid bortre stolpen och slog in en nickskarv till 2-0.

Christer Youssef reducerade och när Bobbie Friberg da Cruz blev utvisad strax innan halvtid började pressen. En press som bara blev intensivare och intensivare.

Djurgården hade allt i andra halvlek mot ett kämpande, frustande och stundtals panikartat Norrköping som parkerade hela laget i eget straffområde. Trots en chanskavalkad för gästerna räckte det inte till någon poäng.

”Jävligt bittert”

– Det är jävligt bittert såklart. Vi sätter oss i en jättedålig situation genom en riktigt dålig start. Jag vet inte vad vi håller på med. Bedrövligt, säger Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson i Canal Plus.

Johan Oremo missade två jättelägen och Sebastian Rajalakso ett friläge i 1-2-förlusten när Niklas Westberg i hemmamålet gjorde en jättematch. Det innebär att Djurgården halkar ner på kvalplats, en poäng efter Trelleborg. ”Peking” rycker i sin tur om Djurgården och är nu tre poäng före stockholmslaget.

– Fy fan vad skönt. Vi har lite flyt, de har några bra lägen men vi jobbar oss till det. Killarna fightas. Det är fantastiskt roligt. Fy fan vad de fightas i dag, säger Norrköpings tränare Janne Andersson.