Brendan Rodgers

Rodgers favorit till att efterträda Wenger

Av: 

Adam Borg

FOTBOLL

Efter nästan 22 år i Arsenal slutar Arsene Wenger som tränare efter säsongen.

Nu kan den förre Liverpool-tränaren, Brendan Rodgers, ta över tränaruppdraget.

Iallafall om man ska tro de brittiska bettingbolagen Ladbrokes och Coral, som erbjuder lägst odds på Rodgers och Carlo Ancelotti.

Under fredagen kom nyheten om att Arsene Wenger lämnar Arsenal efter säsongen efter nästan 22 år i klubben. Fransmannen har en lång meritlista i klubben där han bland annat varit med och vunnit ligan tre gånger och FA cupen sju gånger. Senast Arsenal vann ligan var säsongen 2003/2004 då man gick obesegrade genom säsongen. Men under de senaste säsongerna har de stora framgångarna uteblivit för London-klubben och inför nästa säsong kommer det alltså att vara ett nytt ansikte på Arsenals bänk.

Lägst odds på Rodgers och Ancelotti

Sedan nyheten om Wengers avgång kom ut under fredagen har det spekulerats vilt om vem som ska ta över tränarposten i klubben. Flera stora tränarnamn har nämnts, däribland Tysklands förbundskapten Joachim Löw, Barcelonas förre tränare Luis Enrique och förre storspelaren Patrick Vieira.

Men när de engelska bettingbolagen gick ut med oddsen på vem som blir nästa Arsenal-tränare var det två andra namn som hade lägst odds. Celtic-tränaren, Brendan Rodgers och förre Bayern München-tränaren Carlo Ancelotti pekas enligt Ladbrokes och Coral ut som favoriter. Oddsen på Rodgers och Ancelotti är satta på 9/2. Vilket betyder att på två satsade kronor så gör man en vinst på nio kronor. Övriga som har lågt odds på sig är bland annat Patrick Vieira och Thomas Tuchel med ett odds på 6/1.

”Det kommer vara Brendans beslut”

Celtics styrelseordförande Dermot Desmond fick under dagen frågan angående att Brendan Rodgers kopplas samman med Arsenal.

– Han är en fantastisk person och vi vill inte att han ska lämna. Men vi kan inte tvinga någon att stanna.

– Jag tror inte du kan sätta handbojor på någon om de vill gå till en så stor klubb som Arsenal. Det kommer vara Brendans beslut och bara hans, säger Dermot Desmond till Skysports.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Arsène Wenger lämnar Arsenal

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brendan Rodgers

Carlo Ancelotti

Arsene Wenger

Arsenal FC