Publicerad:
Uppdaterad:

”Kostnaden för att sparka Solskjaer”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Tränarkarusellen börjar ta fart och Dele Alli ska rädda karriären med hjälp av yoga.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Ole Gunnar Solskjærs framtid i Manchester United hänger på en ytterst skör tråd. Max Allegri och Julian Nagelsmann är två av namnen som nämns vad gäller eventuella ersättare. Den förstnämnde italienaren sägs dock vilja att beslutet ”ska tas inom några veckor för att det ska vara intressant”.

Frågan är bara om ordföranden Ed Woodward är särskilt sugen på att sparka ännu en tränare med ett längre kontrakt, något som klubben redan har förlorat mycket pengar på de senaste åren (David Moyes kontrakt sträckte sig som bekant över hela sex år...). Hur dyrt skulle det då bli för klubben att göra sig av med Solskjær, som nyligen förlängde?

Enligt Metros källor ska det handla om drygt 85 miljoner kronor, vilket är den lägsta summan för en United-tränare under modern tid. Woodward hade lärt sig av sina tidigare misstag och gav därför ingen Mourinho-lön på omkring 180 miljoner kronor om året till norrmannen.

Foto: Alessandro Di Marco / TT NYHETSBYR≈N

DAGENS MOURINHO

José Mourinho ligger på lur och väntar på att Mauricio Pochettino ska få nog i Tottenham. Klubben kommer nämligen inte sparka argentinaren frivilligt men det är fullt möjligt att han själv väljer att lämna på grund av de dystra resultaten.

Skulle Spurs stå utan tränare är Mourinho inte främmande för att kliva in och ta över, skriver Daily Mail. Portugisen har nyligen nobbat två erbjudanden, ett från gamla klubben Benfica och ett annat från den kinesiska ligan.

DAGENS SILVA

Vidare till den tränaren som rimligtvis borde sitta mest löst. Fansen var inte nådiga efter Evertons nya förlust i helgen mot Burnley, men Marco Silva ska fortfarande ha tillräckligt med stöd i klubben för att inte förlora jobbet. Det är majoritetsägaren Farad Moshiri som sägs vilja ge Silva en chans att vända den negativa trenden. Samtidigt har David Moyes seglat upp på oddssättarnas lista över vem som är troligast att ta över.

DAGENS UPPSÄGNING

I de lägre ligorna har desto fler tränare redan fått lämna. Sunderland, som ligger på en sjätte plats i League One, sparkade under gårdagen managern Jack Ross. Bottenplacerade Barnsley har i sin tur gjort sig av med Daniel Stendel.

Foto: Julian Finney / Getty Images Europe

DAGENS UPPRYCK

Dele Alli lämnades utanför Englands trupp. Nu har 23-åringen bestämt sig för att ta tag i sin karriär och framför allt försöka få stopp på sina ljumskproblem. Förutom hjälp från en dietist, som har satt honom på en ”high-protein, low-sugar”-diet, ska han även ta hjälp av yoga i förebyggande syfte.

DAGENS ORO

Engelska klubbar kan tappa en av de nuvarande fyra Champions League-platserna. Förslaget har lagts fram av European Leagues Association, som vill att alla toppligor ska ha en plats färre i turneringen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: