Larsson: ”Det är absolut inte acceptabelt ”

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:

KALMAR. AIK-spelarna var laddade för att få till en omstart i allsvenskan.
Då hamnade man mitt i ett råndrama som försenade matchstarten med tre och en halv timme.

– Fanns inte så mycket vi kunde göra. Var bara att vänta och stretcha lite där på bussen, säger Sebastian Larsson.

Uppladdningen kom av sig när bussen tvingades att stå still på Ölandsbron medan polisen sökte igenom alla fordon i jakten på rånare.
– Man har sina tider och rutiner men de försvann lite där, säger Seb.

Han tror inte att den störda uppladdningen påverkade så mycket när det väl kom till spel 18.03 på Guldfågeln arena.

En match som slutade 0–0 mot allsvenskans bottenlag Kalmar.

– Det kan jag inte säga att vi är nöjda med. Det finns saker vi kan bygga vidare på men jag tycker vi ska ha högre ambitioner än så. Men sen måste vi inse var vi är och acceptera att vi satt oss själva i den här situationen och inte tro någonting annat. Vi ska titta på lagen runt omkring oss och jobba extremt jäkla hårt.

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Är inte spelsättet ni har idag en återgång till det mer traditionella svenska?

– Jo, det är väl vad man har i ryggraden och har vuxit upp med. Kalmar är jobbiga på fasta situationer, men vi krigar på. Dom skapar väl inget i öppet spel. Vi har, som alla har sett, varit väldigt sårbara i år och där tycker jag att vi ser en förbättring i dag. Men sen har vi många många kliv att ta men man måste börja någonstans, säger Seb.

”Inte acceptabelt”

Bartosz Grzelak som har tagit över efter sparkade Rikard Norling har bara haft en träning med sitt nya lag.

– Bartosz kom in i går (lördag). Vi har en träning och ett par teorigenomgångar. Man måste börja någonstans. Vi kan inte förändra hela världen. Vi måste verkligen inse var vi är. Vi spelare ska inte prata om något annat. Vi ligger väl elva i tabellen. Det är absolut inte acceptabelt men vi får ta till oss det, säger Seb.

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Det är ett tag sen ni gjorde mål. Tror du att det blir lättare att skapa med detta spelet?

– Det hoppas jag men jag tycker inte att vi skapade en massa lägen. Vi har ett par. Det märks att självförtroendet inte är bra framför mål.

”Inte rätt att prata om det”

Ni är ändå några rutinerade spelare i truppen. Har ni inte tagit ett snack med Norling om att ni kanske borde byta spelsätt?

– Nu tycker jag inte att det är rätt varken mot Rikard, som jag har all respekt för, eller Bartosz att prata om det. Vi gick in i den här säsongen med en idé och tro på det vi skulle göra. En sådan stor förändring sker inte över en dag.

– Men jag är den förste att erkänna att saker gick åt fel håll. Det blev snarare att vi startade högt och sakta gick ner oss. Vi spelare ska ta en jättestor del av det. Fotbollen är sån. När du inte får med dig resultat är det inte en hel trupp utan tränaren som får skiten. Det känns inte kul, säger Sebastian Larsson.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.