Och Anna Anvegård? Hon fick göra mål i debuten.

22-åringen kom in och fastställde slutresultatet, 3–0, på Malmö IP.

– Tre viktiga poäng och det viktigaste var att vi vann, säger Anvegård till TT.

Nedflyttningshotade Limhamn/Bunkeflo har vunnit en damallsvensk fotbollsmatch denna säsong.

Den var i maj – mot serieledande Rosengård med 3–2.

Och Rosengård? De har bara förlorat en match.

Med det i åtanke var det ändå lite spännande på Malmö IP när det stod 0–0 i paus.

Men Rosengård skulle till slut se till att det blev revansch för topplaget.

Lisa-Marie Utland nådde högst på ett inlägg i minut 52 och nickade in 1–0, hennes nionde fullträff för säsongen.

Nickade dit en hörna

En dryg halvtimme senare spelade Sanne Troelsgaard fint fram unga vänsterspringaren Sofie Svava (född 2000) som kyligt placerade in 2–0.

Ett mål till skulle falla.

Och det var en Rosengårdsdebutant som skulle göra det.

Landslagsanfallaren Anna Anvegård blev för två dagar sedan klar för Rosengård efter att ha lämnat Växjö.

När klockan närmade sig 70 spelade minuter så byttes hon in.

20 minuter senare hade hon gjort sitt första mål.

”Jätteroligt”

Anfallaren klev upp på en hörna som hon nickade, via ett rensningsförsök från en LB07-spelare på mållinjen, i nät till 3–0.

– Det var roligt att göra mål, men sedan vet jag inte om det touchar på någon innan den gick in. Jag var inblandad i det i alla fall, säger Anvegård till TT.

Det har varit några hektiska dygn för den unga anfallaren. Och att hon fick börja debuten från avbytarbänken tyckte hon inte var några konstigheter.

– Jag förväntade mig ingenting annat. Jag har gjort en träning. Jag har varit här i 24 timmar typ, säger Växjöforwarden.

Rosengård drar därmed i från i toppen av serien, där man nu har en fyra poäng stor ledning till den nya tvåan Göteborg efter 13 spelade omgångar.