Zlatan sköt Milan till cupsemi

Uppdaterad 2020-01-29 | Publicerad 2020-01-28

Zlatan Ibrahimovic sköt Milan till semifinalen i cupen.

Den svenska anfallaren satte spiken i kistan med sitt 4–2-mål mot Torino i förlängning.

Nu väntar ett hett möte med Juventus.

Zlatan Ibrahimovic har haft en lyckad återkomst i Milan, och segern mot Torino i cupkvartsfinalen var bara en i raden av icke-förluster med svensken i laget.

38-åringen inledde mötet på bänken, men i den 65:e minuten och vid ställningen 1–1 skickades han in på planen.

Torinos Bremer satte sedan 2–1 till gästerna i den 71:e minuten – hans andra mål för kvällen.

Milan pressat

Milan var pressat och nära att slås ut. Men på tilläggstid räddades laget av ett stenhårt skott av Hakan Calhanoglu som tog matchen till förlängning.

Bara minuten senare hade Ibrahimovic ett drömläge att bli matchhjälte men brände ett jätteläge från nära håll.

Det skulle inte ha någon betydelse för slutresultatet. I förlängningen radade Milan upp lägen och Calhanoglu gjorde 3–2 i den 106:e minuten. Två minuter senare slog Zlatan Ibrahimovic till med sitt första mål på San Siro sedan comebacken, det andra totalt.

Milan har fortfarande inte förlorat med Ibrahimovic på planen och i semifinalen väntar nu ett hett dubbelmöte med svenskens tidigare klubb Juventus.

Kobe Bryant hyllades

Inför och under kvällens match valde Milan att hylla den bortgångne basketlegenden Kobe Bryant.

Bryant hade efter sin uppväxt i Italien haft en stor kärlek till fotboll i allmänhet och Milan i synnerhet.

Spelarna bar svarta sorgeband och i matchminut 24 applåderade publiken, flera klädda i Lakerströjor och med hyllande skyltar.

Före avspark visades ett bildspel på jumbotronen och det hölls även en tyst minut för den femfaldige NBA-mästaren som bara blev 41 år.

”Minnet av dig kommer aldrig försvinna, och ditt arv kommer leva vidare för alltid. Ciao Kobe”, skrev de till en hyllningsfilm på Twitter.

Tips från Sportbladet: Kolla in expertens tips inför Stryktipset