Rosengård hakade på serieledarna

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:

MALMÖ. Caroline Seger hade inte kollat in den allsvenska tabellen på sex veckor innan hon såg den dagen före återstarten mot Växjö.

– Tänkte bara att det var många på 14 poäng, säger landslagskaptenen.

Efter söndagens matcher ligger fortfarande fyra lag på 14 poäng från fjärde till sjunde plats efter serieledaren Kopparbergs/Göteborg FC som toppar en poäng före Rosengård.

– Roligt att det är jämnt men vi har bara spelat åtta omgångar. Mycket poäng kvar att spela om, men jag tror att det kommer vara tajt i år igen. Bara att se vem som drar först. Vi mår bra där vi ligger och lurar lite, säger Seger.

Växjö höll ihop laget bra inledningsvis men när Glodis Perla Viggosdottir satte 1–0 i 25 minuten rasade organisationen. Tolv minuter senare var det 3–0 för topplaget och matchen var körd.

”Blir lite slarvigare”

– Första halvlek är i alla fall bra. I andra blir det lite slarvigare, är Segers självkritiska analys.

Även om Växjö naturligtvis inte kunde hota efter paus tvingade man åtminstone fram två bra räddningar av Zećira Mušović. Rosengård dominerade som man ville med nye spelmotorn Jelena Čanković, Seger och Sanne Troelsgaard som speluppbyggare.

– De spelare vi har fått in tillför jättemycket. Jelen och Sofie Svava visar verkligen att de är bra fotbollsspelare som vi kommer att få nytta av. Fiona (Brown) och Jessica Samuelsson som just nu är skadade betyder att vi får en konkurrens vi inte haft. Väldigt bra för oss. Hanna Bennison kommer bara att växa ju mer speltid hon får, säger Caroline Seger.

Alla de drygt 17 000 som såg MFF spela oavgjort mot Sirius på Stadion var inbjudna till Malmö IP vilket kanske bidrog till årets publikrekord på 1 644 åskådare.

Publicerad:

LÄS VIDARE