Robin Book fixade tre skrällpoäng till Örebro borta mot Djurgården.

Sen föll han till marken.

– Jag tänkte bara "fan vad ont jag har", säger han.

Djurgården fick med sig tre poäng från premiären borta mot Sirius men spelmässigt imponerande man inte.

Och frågetecknen för fjolårets guldlag rätades inte ut hemma mot Örebro. Emir Kujovic fick visserligen ohotad knoppa in 1–0 i 35:e minuten men bara tre minuter senare kvitterade Nahir Besara för gästerna efter fint förarbete av Kevin Wright.

– Vi slarvar när vi har bollen och då åker vi på kontringar, analyserade Kujovic i halvtidsintervjun med Dplay.

Matchhjälten Robin Book firade med kramp.

Tveksamt målvaktsingripande

Dif öppnade andra halvlek bra och skapade flera farligheter men Örebro tog sig tillbaka in i matchen.

I 89:e minuten kom också avgörandet. Bollen hittade ut till Robin Book som till från vänster i straffområdet sköt ett skott som till synes billigt smet under Tommi Vaiho. Något vilt firande blev det dock inte för målskytten. Han föll rakt ner på marken med kramp i vaden.

Vad tänker du när du ligger i högen under spelarna med ett krampande ben rakt upp?

– Jag tänker bara "fan vad ont jag har". Nä, men det var eufori så klart, men det högg till ganska bra i bägge vaderna.

Djurgården bättre än AIK

Men det var det värt?

– Ja det är klart. Det var skönt.

Du fick byta i samma ögonbvlick?

– Ja, det var nog bäst så. Men det ska inte vara någon fara.

När fick du kramp?

– En kvart innan målet ungefär.

Från sidan kunde dock Book fira årets första trepoängare för ÖSK och den första segern borta mot Djurgården sedan 2014.

Nu har ni mött både AIK och Djurgården, en ganska tuff start. Vilka var svårast?

– Denna idag. Jag tycker Djurgården ser bättre ut än vad AIK gjorde.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf var mer nöjd med insatsen i dag än mot Sirius. Men lagets sista 20 minuter ger han inte mycket för.

– Det rinner ut i sanden. Vi blir alldeles för stressade. Det funkar inte. Det är gott om tid kvar, men vi tappar tålamodet. Vi är inte ens nära att kvittera, säger han till Sportbladet