Elfsborg lyfter från bottenträsket efter storseger

Uppdaterad 2018-05-25 | Publicerad 2018-05-24

GÄVLE. Det var upplagt för en riktig ångestmatch på Gavlevallen när bottenlagen Dalkurd och Elfsborg skulle göra upp.

Men boråsarna gjorde processen kort, åkte hem från Gästrikland med en klar 4–1-seger och lyfter nu i tabellen.

Elfsborg kom till Gävle idag för att möta Dalkurd i en måstematch för båda lagen.

Dalkurd parkerade på jumboplatsen i tabellen och Elfsborg, som chockat alla med sitt usla spel, låg på en kvalplats.

90 minuter senare kan däremot Jimmy Thelin andas ut. Elfsborg kontrollerade matchen och kunde vinna med säkra 4–1.

– Skönt att vinna igen och skönt att vi äntligen får göra lite mål, säger Elfsborgs Daniel Gustavsson som gjorde sitt första mål för säsongen.

Det första målet kom 18 minuter in i matchen. Efter en hörna kunde Elfsborg behålla trycket och på ett inlägg kom Issam Jebali högst och nickade in 1–0 till gästerna.

Elfsborg försökte sedan utnyttja att de var betydligt starkare i luftrummet och skickade in mycket inlägg, men 0–1 stod sig halvleken ut.

Åttonde förlusten

Efter paus var det Dalkurd som flög ut ur omklädningsrummet.

Yukiya Sugita i hemmalaget hade en del fina aktioner och var två gånger om nära på att kvittera.

Men när Dalkurd hade som bäst press kunde Elfsborg kontra in sitt andra mål i matchen genom Daniel Gustavsson. Ett mål som lite tog musten ur Dalkurdspelarna.

– Vi visste att dom skulle komma ut starkt efter paus, men det gällde bara för oss att hålla huvudet kallt och ligga rätt. När vi gör 2–0 så går luften ur dem lite, säger Daniel Gustavsson.

0–3 gjordes sedan av Simon Lundevall där han, tämligen enkelt, kunde trippa in i straffområdet och sätta bollen förbi Sixten Mohlin.

Dalkurd fick till en reducering i den 85:e minuten, men det var för sent. Istället vred Alex Dyer om kniven med sitt 1–4-mål på tilläggstid.

Förlusten innebär att Dalkurd alltjämt är sist i tabellen. Laget har förlorat åtta av tio matcher i år.

På söndag åker de till Malmö i en tuff bortamatch mot de regerande mästarna. Det är också den sista matchen innan VM-uppehållet.

Elfsborg lämnar däremot kvalplatsen och verkar gå in i uppehållet med lite medvind.