Förbundet och spelarna i nytt krismöte

”Rett ut otydligheter”

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Herrlandslaget har varit kritiska till förbundet och turerna har varit många.

Under onsdagskvällen höll generalsekreteraren Håkan Sjöstrand ett möte med spelarna.

– Vi har rett ut ett antal otydligheter, skriver Sjöstrand i ett uttalande.

Efter Nilla Fischers brandtal om jämställdhet inom fotbollen, då hon vann Diamantbollen, svarade Andreas Granqvist med att kritisera förbundet och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

Granqvist menade att herrarna sänkt sin ersättning så att SvFF skulle kunna höja damernas ersättning, men att det inte kommit fram.

– Herrarna har sänkt sin ersättning vilket är hedersamt men det gynnar inte damspelarna, vars avtal skrevs tidigare, svarade då Sjöstrand till Sportbladet och menade att sakerna inte hörde ihop.

– I slutändan tror jag ändå att vi är med och bidrar, eftersom vi gått ner, replikerade sedan Marcus Berg som inte köpte Sjöstrands förklaring.

Utgångspunkten var jämställda villkor

Nu meddelar SvFF att man har träffat spelarna under onsdagskvällen för att reda ut otydligheterna.

”Med anledning av de senaste dagarnas turer känns det angeläget för mig att förtydliga ett par saker: Utgångspunkten för det nya herrspelaravtalet var spelarnas starka vilja att uppnå rättvisa och jämställda villkor mellan herr- och damlandslag. Vi är mycket nöjda med det avtal som blev resultatet av förhandlingarna.” skriver Håkan Sjöstrand i ett uttalande på förbundets hemsida och fortsätter:

”Jag törs påstå att alla inblandade uppfattade mötet som positivt, att vi rett ut ett antal otydligheter och att vi alla är redo att gå vidare. Att vi säkerställer och lyckas med det är ytterst mitt ansvar.”

Håkan Sjöstrand
Foto: Marcus Ericsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Håkan Sjöstrand
Publicerad:

LÄS VIDARE