Föll i sista minuten - inför ensam supporter

Publicerad 2015-08-05

På stopptid skickade FC Astana ut HJK Helsingfors från Champions League-kvalet.

En lång och ensam hemresa väntar för ”den tolfte spelaren”.

HJK såg ut att ta sig till playoff i Champions League-kvalet när Astana gjorde 4-3 i 93:e minuten.

FC Astana förväntade sig betydligt fler supportrar på bortaläktaren. Klubben hade placerat ut mängder med vakter vid den sektionen.

Men endast en HJK-supporter syntes till under matchen.

Tog ledningen

Ensam är stark, brukar man säga. Och det såg ut att räcka långt för den ensamme HJK-supportern på bortaläktaren.

Efter 0-0 på hemmaplan gick Helsingforsklubben fram till 2-0 i första halvlek och då såg bortamålen ut att ordna avancemang till nästa kvalrunda i Champions League.

Men FC Astana vände på matchen, bland annat efter ett misstag från förre AIK-målvakten Daniel Örlund.

Sent avgörande

Hemmalaget fick avsluta med tio man efter en utvisning med kvarten kvar. Det gjorde att Erfan Zeneli kunde trycka in 3-3 med några minuter kvar på klockan.

Trots den sena utjämningen lyckades ändå Astana fixa 4-3 på stopptid. Hela arenan – förutom en supporter på bortasektionen – firade avancemanget.

Nu väntar en lång hemresa för HJK-supportern. Det är cirka 302 mil mellan finländska Helsingfors och Astana i Kazakstan.