Men efter flera missade lägen fick en annan spelare rädda pinne mot Kalmar.

Anders Christiansen fixade 1–1 i matchminut 86.

Malmö FF

Malmö FF hade chansen att gå om Norrköping och upp i serieledning vid tre poäng borta mot Kalmar FF.

För hemmalaget är varje poäng viktig för att hålla sig borta från sträcket. Det såg länge ut som att den som skulle göra det var Malmös formstarka islänning Vidar Örn Kjartansson.

Sen kvittering

Efter 20 minuter jublade Kalmar för första gången, men David Elms mål blev då bortdömt.

Istället fick hemmalaget vänta till 73e minuten, då Jonathan Ring slog till med ett distansskott som Johan Wiland inte kunde nå. 1–0 till Kalmar FF. Precis efter ett missat jätteläge av Kjartansson som missade öppet mål, bara minuter tidigare.

Trots en kavalkad av chanser från Malmö FFs sida, såg det länge ut att bli förlust. Månadens spelare och skytteligaledaren Kjartansson fortsatte att rada upp chanser, och kunde ha gjort minst ett mål.

Men med fem minuter kvar av ordinarie fick en annan spelare kliva fram. Anders Christiansen räddade en viktig poäng i guldstriden med mål för andra matchen i rad. Det blev matchens sista mål, och spikade resultatet blev 1–1.