Publikskandal när Norrköping vann

Publicerad 2016-04-26

NORRKÖPING/STOCKHOLM. I den 89:e minuten fick IFK Norrköping straff och Lars Saetra ett rött kort.

Då utspelade sig skandalscener i Hammarbyklacken och domaren fick tillfälligt avbryta matchen.

– Jättetråkigt. Sådant hör inte hemma i fotbollsvärlden, säger Christoffer Nyman.

Efter avbrottet satte Arnor Traustason iskallt straffen som innebar seger, 3-1.

IFK Norrköping åkte på två tunga förluster mot Falkenberg senast. Både i matchen (1-2) och med skadan på sin stormålvakt David Mitov Nilsson, som bröt skenbenet.

Men i dagens hemmamatch mot Hammarby studsade man tillbaka.

Talangfulle Linus Wahlqvist gjorde tidigt ledningsmålet på ett lite märkligt sätt. Ett misslyckat inlägg ställde Ögmundur Kristinsson i Hammarbymålet och seglade in i bortre hörnet.

– Ett katastrofalt inlägg. Men bollen sitter och det är det viktigaste, säger han i C More.

Bajens skyttekung hittills, Erik Israelsson, fixade en kvittering innan paus när han pricksköt in sitt femte mål på sex matcher, vilket också innebar att han klev upp i delad skytteligaledning.

Vaikla med fin startdebut

Men för unge Andreas Vaikla, 19, som tog plats mellan stolparna från start i Mitov Nilssons frånvaro, blev det kvällens enda insläppta mål efter en fin insats.

Estländaren fick istället se sina lagkamrater göra ytterligare två mål framåt. Andreas Blomqvist satte 2-0 innan Arnor Traustason fastställde slutresultatet på straff.

Detta efter att Lars Saetra åkt på en målchansutvisning i slutminuten när han fällde Christoffer Nyman i straffområdet.

Kastade in vattenflaska

I samband med straffen utspelade sig tråkiga scenen på Parken – den andra publikskandalen i årets allsvenska. Några supportrar i Hammarbyklacken betedde sig illa och domaren bestämde sig för att avbryta matchen – i minut 89. På tv-bilderna ser man bland annat hur en fylld vattenflaska och andra föremål kastas in på planen.

– För alla oss som vill se på fotboll är det jättetråkigt. Sådant hör inte hemma i fotbollsvärlden, men tyvärr händer det då och då, säger Christoffer Nyman.

IFK-managern Janne Andersson är inne på samma spår.

– Ingen tycker det är bra. Jag tycker inte det är bra att det blir ett avbrott i matchen. Men jag kan inte värdera för vad det är som händer där. Men det är naturligtvis extremt olyckligt.

Polisen tvingades också ta sig in på sektionen för att lugna ner den hätska stämningen bland åskådarna.

IFK Norrköping går nu upp i serieledning i en haltande tabell med tolv poäng på sex matcher.

TV: Se höjdpunkter från IFK Norrköping-Hammarby här (Klipp från SVT)