Vill ersätta Higuain – med Harry Kane

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:

FOTBOLL

”Måste bygga ett fantastiskt lag med pengarna”

1 av 2

Napoli kommer att sälja Gonzalo Higuain i sommar.

Det tror Napoli-legendaren Diego Maradona.

– Jag skulle välja Tottenhams Harry Kane som ersättare, säger Maradona.

Gonzalo Higuain har stått för en makalös säsong för Napli. Med sina 30 ligamål leder han överlägset den italienska skytteligan hela 14 mål framför tvåan, Juventus anfallare Paulo Dybala.

Higuain var nyckelspelaren när Napoli länge lyckades jaga Serie A-titeln denna säsong.

”Redan sett det hända”

Men 0-1-förlusten mot Roma i går kväll innebar att Juventus säkrade sin femte raka ligatitel med tre omgångar kvar att spela.

Trots Higuains otroliga vikt för Napoli tror klubblegendaren Diego Maradona att Napolis president Aurelio De Laurentiis kommer att sälja argentinaren i sommar.

– Jag känner De Laurentiis och jag tror att han kommer att sälja Higuain. Higuain har gett sitt allra bästa för Napoli men jag tror inte att han kommer att kunna upprepa denna form. Vi har redan sett det hända med Ezequiel Lavezzi, säger Maradona enligt Goal.

”Skulle välja Kane”

I stället anser Maradona att hans gamla klubb bör göra sig en hacka på Higuain – för att sedan titta mot Premier League för en ersättare.

– Med pengarna han kommer att tjäna på att sälja Higuain måste han bygga ett fantastiskt lag. Det är inte enkelt att ersätta Higuain men om det var upp till mig skulle jag välja Tottenhams Harry Kane. Jag vet inte hur mycket han kostar men jag hade valt honom, säger Maradona.

Kane leder i sin tur den engelska skytteligan. Spurs-anfallaren har gjort 24 mål denna säsong, ett mer än tvåan Sergio Aguero. 

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.