Lionel Messi

Officiellt: Messi lämnar Barcelona

Av: 

Anton Toft

FOTBOLL

Chockvågor i fotbollsvärlden.

Barcelona kommer inte att förlänga kontraktet med Lionel Messi.

Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Lionel Messis kontrakt med Barcelona gick ut tidigare i somras.

För bara några veckor sedan såg situationen med Barcelona ut att vara under kontroll. Men nu bekräftar klubben att ett nytt kontrakt med argentinaren inte kommer gå att lösa.

”Trots att man har nått en överenskommelse och med avsikt att underteckna ett nytt kontrakt kan det inte formaliseras på grund av ekonomiska och strukturella hinder (spanska La Liga-förordningar)”, skriver klubben på sin hemsida.

Lionel Messi.

Tillhört Barca hela sin karriär

Messi värvades till Barcelona som 13-åring år 2000 från Newell’s Old Boys. Han debuterade för Barcelonas A-trupp 2004 och har spelat för klubben under hela sin A-lagskarriär.

Han har totalt gjort 672 mål och 305 assist på 778 matcher för klubben.

Med Barcelona har Messi bland annat vunnit La Liga nio gånger, tagit fyra Champions League-titlar och vunnit Copa Del Rey sju gånger.

Barcelona avslutar sitt inlägg på hemsidan med:

”Båda parter är mycket besvikna över att begäran från spelare och klubb i slutändan inte kunde uppfyllas. FC Barcelona tackar hjärtligt spelaren för hans bidrag till klubbens framgångar och önskar honom allt gott i sitt framtida personliga och yrkesmässiga liv.”

PSG har tagit kontakt

Enligt spanska medier följde PSG direkt utvecklingen efter beskedet.

Senare under kvällen bekräftade erkända transferjournalisterna Fabrizio Romano och Gianluca Di Marzio att PSG tagit den första kontakten med Messi – i ett försök att få över argentinaren till Frankrike.

Enligt Di Marzio har PSG länge drömt om att få lägga vantarna på argentinaren. Det innebär i så fall att han återigen skulle bli lagkamrat med brassen Neymar.

Även Manchester City uppges vara en potentiell ny klubbadress för 34-åringen.

Kom oväntat för Messi

Enligt den Barcelona-baserade tidningen Sport väntade sig inte Messi att förhandlingen skulle avbrytas helt. Tidningen skriver att argentinaren känner sig ”ledsen” efter att Barça kommunicerade att han nu lämnar klubben.

Enligt Barcelona uppkom situationen mycket på grund av La Ligas centralavtal med investmentbolaget CVC.

”FC Barcelona uttrycker sin förvåning över en överenskommelse som gjorts helt utan att lagen, däribland Barcelona, har fått möjlighet att uttrycka sina åsikter. Alternativa förslag till nuvarande överenskommelse har inte ens presenterats, och inte heller möjligheter att utvärdera för- och nackdelar i en post-pandemisk verklighet där många frågor fortfarande är obesvarade”, skriver klubben på sin hemsida.”

Läs mer om det nya avtalet, som upprör Barça, HÄR.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic och Thierry Henry i Barcelona.
Messi och Ronaldinho.
Publisert:

LÄS VIDARE

Förklaringen: Därför sprack Messi-affären

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lionel Messi

Barcelona

FC Barcelona

La Liga