Spanska mardrömsstarten – tränarna försenade till match

Uppdaterad 2021-06-14 | Publicerad 2021-03-31

Luis Enrique.

Spaniens förbundskapten Luis Enrique fick en mardrömsstart på matchen mot Kosovo.

Ja, han hann inte ens dit för att se inledningen.

Sveriges tuffaste konkurrent om en VM-plats i kvalgruppen är utan tvekan Spanien.

Men Luis Enriques mannar har haft en tuff start på kvalet. Först bara oavgjort hemma mot Grekland och därefter krävdes det tilläggstid för att hitta ett segermål borta mot Georgien.

Inte på plats vid avspark

Och i dag fortsatte motlutet för den spanske förbundskaptenen redan innan matchen blåst igång. Enligt radiostationen Cadena Ser, som AS citerar, ska Enrique och ytterligare sex man ur ledarstaben missat avspark i mötet med Kosovo efter att ha fastnat i en hiss på hotellet.

Felet tog en timme att lösa innan ledarstaben kunde kasta sig mot arenan i Sevilla i en bil. Men laget fick klara sig utan Enrique i de sista förberedelserna. När nationalsången spelades saknades förbundskaptenen på innerplan.

Väl på plats fick han dock se en bra första halvlek. Efter att mest ha ägt boll exploderade hemmalaget med två mål på lika många minuter. Först böjde Dani Olmo upp 1–0 i höger kryss och kort senare följde Ferran Torres upp med ett stenhårt skott från högervinkel.

Kosovo skapade nerv när målvakt Unai Simon stod för en jätteblunder utanför eget straffområde och Besar Halimi kunde lyfta in 2–1 i öppen bur. Men Spanien svarade och vann med 3–1 efter avslutande mål av Gerard Moreno.

I Sverigegruppens andra match, Grekland-Georgien, visade gästerna att man mycket väl kan vara den största utmanaren till Spanien och Sverige. Efter att ha hotat både Sverige och Spanien förde man nu spelet mot Grekland. Därför blev kallduschen total när Otar Kakabadze helt oprovocerat styrde in bollen i eget mål i 76:e minuten. Men bara minuten senare kvitterade Kvicha Kvaraskehlia. Det stod sig och Grekland är nu fyra poäng bakom Sverige i tabellen.