London Calling

Kräver Premier League-ägarna avgång – ber om ursäkt

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Ägarna måste bort, anser Premier League-profiler. Något som följdes av en ursäkt från Liverpool.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

”Ingen framtid för Liverpools ägare” lyder en av rubrikerna på Sky Sports. Det är förre spelaren och numera tv-experten Jamie Carragher som menar att det inte finns någonting kvar för FSG att hämta.

”Jag tycker faktiskt att situationen med Liverpools ägare är att jag inte kan se hur de ska kunna fortsätta”, säger Carragher. ”De kan självklart inte bara lämna klubben, företaget är värt mycket pengar. Men jag ser inte en framtid för FSG:s ägarskap i Liverpool på grund av detta”.

Liverpool-fans reagerade starkt på beskedet om en European Super League och hängde bland annat upp lakan utanför Anfield med texten ”Shame on You – RIP LFC – 1892–2021”.

”Detta kommer aldrig glömmas bort”, menar Carragher. ”Jag tror att det bästa för dem vore att hitta nya köpare. Jag tror att det blir svårt för dem att ha någon form av relation med Liverpool-supportrarna och klubben framöver”.

Under onsdagsmorgonen kommenterade ägaren John W Henry de senaste dygnens händelser – och bad om ursäkt.

”Jag vill be om ursäkt till alla fans och supportrar till Liverpool Football Club för skadan jag har skapat under de senaste 48 timmarna”, säger Henry.

”Det ska sägas att projektet aldrig hade fullföljts utan fansens stöd. Ingen trodde något annat i England. Dessa senaste 48 timmar har det klargjorts att det inte kommer fullföljas. Vi hörde er. Jag hör er. Och jag vill be om ursäkt till Jürgen (Klopp), Billy (Hogan) och till spelare och alla som jobbar så hårt för att LFC ska göra fansen stolta. De bär absolut ingen skuld i detta”.

Tv-experten Jamie Carragher till höger.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS ANDRA KRAV

Förre Man United-spelaren Gary Neville säger att Ed Woodward ”förstod att hans tid inom fotbollen var över” efter att ha meddelat sin avgång som exekutiv vice-ordförande i Manchester United.

Neville stämmer in i Sky-kollegan Carraghers resonemang.

”Vi vet förstås inte varför det sker nu”, säger Neville om beskedet kring Woodward. ”Iglarna kan ha kastat honom under bussen, ingen tvekan om det. Eller så kanske det var så att Ed Woodward förstod att han skulle få det hett om öronen kommande månader och bestämde sig för att dra”.

”Grejen är att varenda exekutiv som går och sätter sig vid Premier Leagues bord, varenda en som sitter i de här Uefa eller Fifa-kommittéerna, behöver kastas ut ur klubben, inte bara Woodward. Det finns ingen chans att någon kommer lita på dem igen”.

DAGENS DISS

Pierre-Emerick Aubameyang har avaktiverat sitt Twitter-konto och riktar nu kritik mot företaget. Arsenal-kaptenen postade: ”Bara fotboll och Super League? Inget mer snack om Covid? Eller trakasserier online eller rasism”, innan han stängde ned sitt konto under tisdagskvällen.

Spelaren var tänkt att delta i ett möte med samtliga lagkaptener i Premier League. Sedan dess har alla engelska klubbar dragit sig ur projektet.

Hela tweeten löd: ”Jag har inte saknat dig Twitter. Så vi är inte tillåtna att prata om något? Bara fotboll och Super League? Inget mer snack om Covid? Eller trakasserier online eller rasism. Trevligt. Till och med som sjuk (utan telefon) kände jag mig bättre än nu med telefonen. Låt mig stänga av den. Vi ses”.

Aubameyang syftar på hans tid i sjukhussängen då han behandlades för Malaria. 31-åringen beräknas snart vara tillbaka på planen.

”Det har varit ett par emotionella dagar men det rätta beslutet har tagits ikväll för fansen och för fotbollen – och ännu viktigare för fallet med George Floyd”, skrev han senare på kvällen på Instagram.

Story på Aubameyangs Instagram.

DAGENS SEGER (PÅ PLANEN)

Helt i skymundan besegrade Watford redan uppflyttningsklara Norwich under gårdagen. Dan Gosling gjorde enda målet i matchen som Ken Sema också startade. Resultatet innebär att Watford vid ännu en seger säkrar andraplatsen i Championship-tabellen. Lördagens möte med Millwall kan potentiellt bli avgörande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Liverpools ägare: Jag är ensamt ansvarig

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

London Calling

Premier League

Fotboll