Augustinsson stoppas från spel mot Ryssland

Publicerad:
Uppdaterad:
Ludwig Augustinsson.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Ludwig Augustinsson.

FOTBOLL

Ludwig Augustinsson är uttagen till den svenska landslagstruppen.

Men Werder Bremen stoppar backen från att åka med till Ryssland.

– Det är tråkigt så som det är naturligtvis, men de har nationella regler att förhålla sig till, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Även om Ludwig Augustinsson följer med till Ryssland men testar negativt för covid-19 när han kommer tillbaka till klubblaget Werder Bremen kommer han att sättas i karantän. Enligt hälsomyndigheten i Bremen så måste man sitta fem dagar i karantän om man har befunnit sig i vad som bedöms som ett högriskområde.

Ryssland bedöms i Bremen vara ett sådant och därmed kommer Augustinsson inte att följa med landslaget till träningsmatchen på rysk mark, säger Werder Bremens sportchef Frank Baumann till Kreiszeitung.

Inte fått andra återbud

Bremen har kommunicerat beslutet med landslagsledningen.

– Det är inga konstigheter. Det är tråkigt så som det är naturligtvis, men de har nationella regler att förhålla sig till. Om det blir karantän för länge så behöver de inte släppa spelarna, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Gäller det här fler spelare från Tyskland?

– Tyskland är speciellt på det sättet att det kan variera från olika regioner. I dagsläget gör det inte det.

Ni har inte fått några andra återbud?

– Nej, det har vi inte. Men som det är med pandemin, saker och ting händer från ena dagen till den andra. Vi tar allt vi vet på presskonferensen imorgon.

Har ni hört något från United i och med att Lindelöf inte spelar idag? 

– Vad vi har för dialog med klubbar behöver vi inte göra medialt, vi har bra dialoger. Alla vill sitt eget så det är inga jobbiga diskussioner. Det är normala dialoger och det är fullt förståeligt.

Augustinsson kommer dock att finnas med när landslaget samlas i Sverige och kommer att kunna vara med i Nations League-matchen borta mot Kroatien 11 oktober och mot Portugal tre dagar senare.

Werder Bremen har sin nästa match 17 oktober borta mot Freiburg, tre dagar efter Sveriges match mot Portugal.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.