Larssons nya succé – sköt laget till toppen

Publicerad 2020-10-24

Jordan Larsson fortsätter att leverera i Ryssland.

Mot svensklaget Krasnodar gjorde han både mål och assist när Spartak Moskva vann med 3–1 och gick upp i serieledning.

Larsson, som var med i Janne Anderssons senaste landslagstrupp, inledde lördagskvällen med att assistera till Ezequiel Ponces 1–0-mål efter 23 minuters spel.

Chelsea-lånet Victor Moses hann med att göra ytterligare ett mål för Spartak Moskva innan Krasnodar reducerade. Men i 81:a minuten skulle Jordan Larsson kliva fram och punktera matchen.

Med en fin mottagning skapade han sig själv utrymme i straffområdet varpå han säkert sköt in 3–1.

Stark inledning

Därmed har svensken gjort sex mål och fyra assist på de tolv inledande matcherna. 3–1-segern innebar också att Spartak Moskva tog klivet upp i ensam ligaledning, tre poäng före Zenit S:t Petersburg.

I Krasnodar, som vanligtvis har en stark blågul prägel på startelvan, fanns ingen av svenskarna med på planen. Kristoffer Olsson och Marcus Berg spelade båda mot Rennes i Champions League tidigare i veckan fanns inte ens med i matchtruppen. Samma gällde för skadade Viktor Claesson.