Alvaro Morata räddade Dejan Kulusevski fårn att bli syndabock.

Juventus vann, men Dejan Kulusevski hade en tung kväll.

Trots det hyllas svensken av Juventustränaren Andrea Pirlo.

– Han reagerar som en mästare, säger tränaren i DAZN.

Svensken fick en mardrömstart i matchen Lazio när Juventus jagade viktiga poäng i tabelltoppen av Serie A. Problemen för Kulusevski började redan efter åtta minuter när han kom in otajmat in i en duell med Lazios Joaquin Correa och orsakade en frispark. En frispark som Sergej Milinković-Savić sånär skruvade in i mål.

Men det skulle bli värre.

Med mindre än kvarten spelad klev 20-åringen ner på egen planhalva och slog en bort en enkel sidledspassning rakt i gapet på Correa som drev in i planen och placerade in 1–0 för Lazio. Svensken hade en tung första halvlek och hittade aldrig riktigt tajmingen i spelet.

Morata tvåmålsskytt

Men Juventus skulle kvittera innan den första halvleken var slut. Adrien Rabiot sprang i djupled och fick en perfekt boll av Álvaro Morata till vänster i straffområdet. Ur snäv vinkel drog fransmannen till med ett stenhårt vänsterskott som gick upp i nättaket vid Pepe Reinas första stolpe.

Juventus skulle sedan öka på sin ledning två gånger om i den andra halvleken genom Álvaro Morata. Spanjoren gjorde först 2–1 på en kontring och sen satte han 3–1 på straff efter själv ha blivit fälld i straffområdet.

Dejan Kulusevski blev utbytt på tilläggstid i den andra halvleken. Matchen slutade 3–1 till Juve som nu bara är en poäng bakom Milan på andraplats i Serie A.

Efter matchen valde Andrea Pirlo att lovorda Kulusevski – trots jättemissen.

– Han reagerar som en mästare. Det är normalt att känna mer press när man kommer till ett lag som Juventus som 20-åring. Jag förväntar mig stora saker, säger Pirlo i DAZN.