”Inget självförtroende, ingen karaktär, ingen ledare”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Spurs sågas, Uefa vill dela ut fribiljetter till Champions League och Man City planerar att lägga jättebud på Erling Haaland i sommar.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Den förre Man United-spelaren och numera tv-experten Rio Ferdinand hade inga vackra ord att säga om Tottenhams insats mot Chelsea (0–1).

Efter derbymötet plockade den gamle mittbacken fram sågen och menar att Spurs inte är mycket utan Harry Kane: ”Då finns det ingen personlighet i laget, inget självförtroende, ingen karaktär, ingen ledare. Ingen som driver på laget. Både spelarna och managern behöver driva på laget”, säger Ferdinand.

Kollegan Jermaine Jenas instämmer och tillägger: ”Det finns ingen plan, det är det som är problemet. Jag ser bara spelare som är rädda för att röra bollen”.

José Mourinho inledde presskonferensen med orden: ”Om man vill vara pragmatisk: en straff, ett mål, 1–0. När ett lag befinner sig i en svår match mot Chelsea påverkas man av att ge bort en straff”.

Foto: Clive Rose / Getty Images Europe

DAGENS STATS

Chelsea har hållit nollan i Thomas Tuchels tre inledande matcher för klubben (0–0 mot Wolves, 2–0 mot Burnley och 1–0 mot Tottenham). Senaste Chelsea-managern att åstadkomma en liknande svit var – jodå – José Mourinho 2004.

DAGENS SKADEORO

Thomas Tuchels enda bakslag mot Tottenham var skadan på Thiago Silva. Mittbacken grimaserade illa innan han ersattes av Andreas Christensen. Chelsea-tränaren bekräftar att det handlar om en ”oroväckande muskelskada”. ”Det kommer bli tajt för honom att spela på söndag men vi får vänta och se”, tillade Tuchel under presskonferensen efter matchen.

DAGENS CL-PLAN

Europeiska elitklubbar kan komma att ges en plats i Champions League även om de hamnar utanför topp fyra i ligan. Det är Telegraph som avslöjar Uefas planer, något som ska ha visats upp för Premier League-klubbarna i går.

Uefa vill göra om turneringen från och med 2024 för att skydda sina intäkter mot en eventuell superliga som också har varit på tal. Det skulle innebära att tre platser delas ut utefter ett poängsystem som bygger på respektive klubbs tidigare cupinsatser i Europa.

Förslaget skapar irritation hos de mindre klubbarna, däribland Crystal Palaces ordförande Steve Parish, eftersom det kan ge en fribiljett åt exempelvis Man United, Liverpool, Real Madrid eller Juventus. Koefficientsystemet är tänkt att användas om en större klubb slutar femma eller sexa i ligatabellen.

DAGENS INRESEPROBLEM

Nya bud! Liverpool kan möjligtvis tvingas spela det första Champions League-mötet med RB Leipzig i Ungern, förutsatt att den tyska klubben inte lyckas lösa en annan värdarena. Den tyska regeringen står alltjämt på sig gällande inreseförbud för samtliga (som sträcker sig fram till åtminstone 17 februari) – inklusive fotbollslag – vilket betyder att Puskas arena i Budapest (som är Uefa-godkänd) kan vara ett alternativ. Det har tidigare också pratats om att spela matchen någonstans i London.

DAGENS SILLY

Manchester City planerar att plocka in ännu en Haaland i sitt stall. Erling Haaland har en utköpsklausul på 68 miljoner pund som träder i kraft sommaren 2022. Den engelska klubben kan dock tänka sig att försöka lösa anfallaren från Dortmund redan i sommar och är beredda att lägga en summa på runt 100 miljoner pund (över en miljard kronor). Enligt Daily Mirror anser Pep Guardiola att Haaland den yngre är en perfekt ersättare för Sergio Agüero vars kontrakt går ut efter säsongen.

Foto: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.