Arsenal tar tredje raka efter dubbla klassmål

Publicerad 2021-01-02

Arsenal körde över West Brom i snöfallet på bortaplan.

Två klassmål följdes upp av två mål från Alexandre Lacazette som skrev slutresultatet till 4–0.

Det är Londonklubbens tredje raka seger i ligan.

Arsenal har haft en tuff inledning på säsongen. Men kvällens match mot West Bromwich slutade i deras tredje raka seger.

Och det blev aldrig ens spännande, förutom det faktum att snön behövde sopas undan för att linjerna skulle synas. Från att Arsenal tog ledningen efter drygt 20 spelade minuter, så dominerade de fullständigt, ända tills slutsignalen.

Så även om det andra målet ”bara” utökade ledningen, visade det upp ett väldigt fint samspel hos Arsenal. Några snabba passningar mellan Alexandre Lacazette, Emile Smith-Rowe och Bukayo Saka gav den sistnämnde helt öppet mål att lägga in bollen i.

Klassmål från Tierney

Även det inledande målet var ett klassmål, om än mer av en soloprestation från Kieran Tierney. Han fintade sig förbi försvaret och sköt upp bollen vid det bortre krysset.

De två klassmålen följdes upp av dubbla bollar från Lacazette inom loppet av fyra minuter, som skrev slutresultatet till 4–0.

West Brom kom aldrig närmre ett mål än när bollen gick i nät vid en tydlig offside, tidigt i andra halvlek.

Segern gör att Arsenal klättrar upp till mitten av Premier League-tabellen, närmare bestämt en elfteplats. West Brom befinner sig på 19:e plats, alltså nästjumbo.