Vill vaccinera PL-spelare först

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Vaccinering för fotbollsspelare efterlyses och Wilfried Zaha avslöjar detaljer kring Arsenal-flytten som aldrig blev av.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Storbritannien är fortsatt hårt drabbat av coronaviruset och antalet fall inom Premier League har också ökat drastiskt. Nu föreslår Burnleys manager Sean Dyche att spelarna ska vaccineras så att säsongen kan fullföljas.

”Vaccinering är vägen framåt för fotbollen”, säger Dyche. ”Jag förstår att vissa säger ’varför fotbollsspelare?’ men 20 Premier League-klubbar med låt säga 100 personer att vaccinera skulle spara mycket pengar åt sjukvården”.

Managern syftar dels på att alla klubbar numera måste testa samtliga medarbetare två gånger i veckan. Överskottet från insparade tester skulle kunna gå direkt till den pressade sjukvården. Förslaget mottas dock inte med varm famn av alla, det påpekas att fotbollsspelare inte är så kallade nyckelpersoner under pandemin samt att även arbetare i mataffärer borde prioriteras i så fall.

Det är fortfarande oklart huruvida FA-cupen kommer fortlöpa som vanligt i helgen men än så länge har inga åtgärder vidtagits.

Foto: Alex Livesey / Getty Images Europe

DAGENS LÅN

Arsenal har tagit ett ”kortsiktigt” banklån på 120 miljoner pund (ca 1,3 miljarder kronor) för att stärka upp ekonomiskt under pandemin. Klubben meddelar att det främst handlar om att täcka kostanden för uteblivna matchintäkter.

DAGENS CITAT

”En supporter tänker kanske ’de behöver en mittback och det finns en bra här så plocka honom’. Jag har full förståelse för det men det är inte mitt jobb. Mitt jobb är att se till att spelarna som redan är här är så starka som möjligt så att de kan hantera den svåraste situationen man kan tänka sig, tre skadade mittbackar”, – Jürgen Klopp om skadekrisen i Liverpool.

Foto: Pool / Getty Images Europe

DAGENS AVSLÖJANDE

Wilfried Zaha förde seriösa samtal med Unai Emery om en flytt till Arsenal. Det avslöjar spelaren själv i en podcast med Jamie Carragher. Zaha, som till slut blev kvar i Crystal Palace, menar att klubben borde ha valt honom framför Nicolas Pépé.

”Han (Emery) sade att de gärna ville ha mig och jag svarade att jag gärna ville dit”, säger Zaha. ”Givetvis var det upp till klubben i slutändan vem de skulle välja och de valde ju Pépé över mig”.

På frågan om anfallaren tror att klubbar dras mer åt att värva spelare från andra ligor svarar han: ”Ja, hundra procent. En spelare från Brasilien eller en annan liga kommer alltid dra till sig mer uppmärksamhet. Men finns det en spelare i Premier League redan som spelar vecka in och vecka ut och man vet vad han kan... För mig är det inget svårt val”.

Foto: Pool / Getty Images Europe

DAGENS COMEBACK

Allan Saint-Maximin är tillbaka i träning. Newcastle-yttern, på många sätt klubbens viktigaste spelare, har haft stora hälsoproblem sedan han insjuknade i Covid-19 i slutet av november. Han väntas dock fortsatt vara utanför matchtruppen de två kommande veckorna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.