Nildén målskytt när Juventus kryssade i CL-kvalet

Publicerad 2022-09-20

Juventus fick nöja sig med 1–1 borta mot danska HB Køge i Champions League-kvalet.

Amanda Nildén kvitterade med en nick i den första halvleken.

Champions League-kvalet är inne i ett avgörande skede. Den här veckan kliver Rosengård och Häcken in i rundan som avgör ifall det kommer spela några svenska lag i gruppspelet i höst.

Men redan under tisdagen fanns det svenskintresse i CL-kvalet. När Juventus spelade det första av två möten mot danska HB Køge fanns Amanda Nildén och Linda Sembrant med från start.

Den italienska storklubben fick en jobbig start i Danmark. Hemmalaget, som vann den danska ligan i fjol, tog ledningen redan i den åttonde minuten.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

Nildén målskytt

Repliken skulle dock inte dröja särskilt länge. I den 21:a minuten var Amanda Nildén påpasslig i straffområdet, när hon nickade in 1–1 efter ett inlägg från högerkanten.

I slutskedet av matchen fick 19-åriga svenskan Evelina Duljan hoppa in för Juventus.

Men några fler mål blev det inte och den första kvalmatch slutade oavgjort. Dubbelmötet avgörs på onsdag nästa vecka i Italien. Vinnaren kommer att spela i Champions League-gruppspelet i höst.

Sportbladet sänder Rosengårds och Häckens matcher i CL-kvalet.