Uppvisning av Barca: "Som PlayStation"

Uppdaterad 2016-12-19 | Publicerad 2016-12-18

Två mål, en utsökt assist och upp i delad skytteligaledning.

Luis Suarez hade, tillsammans med Lionel Messi, en rolig kväll när Barcelona skickade hem Espanyol med 4–1 på söndagen.

– Messi är som en spelare på PlayStation, säger Suarez till spanska Marca.

Han skrev på ett nytt femårskontrakt tidigare i veckan.

Hur Luis Suarez firade?

Genom att bjuda på två mål och en assist när Barcelona körde över Espanyol i derbyt på Camp Nou på söndagskvällen.

Den 29-årige anfallaren skickade in 1–0 efter 18 minuter, utökade till 2–0 i 67:e och går därmed upp i delad skytteligaledning tillsammans med lagkamraten Lionel Messi, båda på tolv mål.

Jordi Alba fixade 3–0 i 68:e innan David Lopez reducerade genom att skicka upp bollen i krysset elva minuter senare.

”Hans beslut”

Kvällens snyggaste svarade dock en viss argentinare för.

Messi, som hade lekstuga matchen igenom, fångade upp en utsökt chippass från Suarez, drog till på volley och såg bollen rulla in mellan benen på Roberto Jimenez i bortamålet.

– För allas skull hoppas jag att han stannar i klubben, men det är han själv som måste ta beslutet.

Segern innebär att Real Madrid får se upp i tabelltoppen.

Barca är nu tre poäng efter ”Los Blancos”, som har en match mindre spelad.