Lindahls Atleti vann derbyt – nollade Asllanis Real

Uppdaterad 2021-09-13 | Publicerad 2021-09-12

Madridderby i omgång två.

Då drog Hedvig Lindahls Atlético Madrid det längsta strået – och vann med 2–0 borta mot Kosovare Asllanis Real Madrid.

Hedvig Lindahl höll nollan även i premiären då Rayo Vallecano krossades med 5–0 på hemmaplan.

Och nu fick den svenska landslagsmålvakten alltså göra det igen.

I derbyt. Mot Kosovare Asllanis Real Madrid.

Bortalaget Atleti tog ledningen redan efter fyra minuters spel efter en fullträff signerad Deyna Castellanos, ett mål som stod sig halvleken ut.

Fyra minuter in på den andra halvleken kom Asllani, nyligen tillbaka efter att testat positivt för covid-19, in för att försöka förändra matchbilden.

Tung start för Real

Men i stället för 1–1 gjorde Estefanía Banini 2–0 för de rödvita med 20 minuter kvar på uret. Ett mål som blev matchens sista.

2–0 till Atlético alltså, som tagit 6 poäng på de två första matcherna – och Lindahl höll således andra raka nollan.

Real Madrid har inlett med två raka förluster.