Peter Hunt talar ut om turbulensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Peter Hunt
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Peter Hunt

FOTBOLL

Managern Jens Gustafsson ser ut att bli kvar i IFK Norrköping.

Det meddelar ordföranden Peter Hunt i ett långt brev han skickat till Sportbladet.

– Jag ser inga stora personalförändringar framöver, skriver Hunt som också kommenterar turbulensen och avhoppen i föreningen.

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt ger nu sin syn på turbulensen i föreningen. Detta via ett långt brev som han skickat till Sportbladet.

Hunt har själv inte upplevt några samarbetssvårigheter med de som hoppat av: trotjänaren Stefan Hellberg, fystränaren Dale Reese, lagledaren Stefan Thordarsson, SLO:n Fredrik Nilsson eller marknadschefen Robin Bornehav.

Däremot med VD:n Jens Magnusson:

– När det gäller vår avgående VD Jens Magnusson så är det ingen hemlighet att vi ej haft samma uppfattning eller konsensus i alla frågor. Det är en förutsättning att föreningens ordförande och VD har ett fruktsamt samarbete för att föra föreningens verksamhet framåt. Så har tyvärr inte varit fallet och det kanske delvis ger en förklaring till dagens just nu högljudda nivå i föreningen.

Om managern Jens Gustafssons framtid säger Peter Hunt:

– Jens och jag har så här långt under ett 4,5 års samarbete haft en alldeles utmärkt relation. Jag betraktar Jens som en god vän och Jens har givetvis en stor del av IFK:s positiva utveckling. Vart vi till slut hamnar i vårt analysarbete vet jag inte idag men vi har ett hårt tempo i detta arbete. Jag ser inga stora personalförändringar framöver. Jag uppskattar det jobb som görs och det vill jag poängtera.

Avslutningsvis betraktar Peter Hunt framtiden som ljus för IFK Norrköping.

– Sammanfattningsvis vill jag med detta inlägg säga att det är en personlig syn och uppfattning på situationen där jag själv måste ha en balanserad syn på mitt ledarskap. Ytterst är det medlemmarna som på årsmötet avgör om jag har förtroende eller ej. Jag vill också passa på att nämna att styrelsearbetet i mina ögon fungerar mycket väl och består av kloka människor som vill IFK:s bästa.

– Ovanstående är en ärlig beskrivning hur jag ser situationen idag och jag har försökt att icke förställa min bild av IFK idag eller ikläda mig en offerkofta. Faktum är att föreningen går en mycket ljus framtid till mötes, avslutar Peter Hunt.


Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Jens Gustafsson

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.